Potrivit unui studiu realizat de Colegiul Imperial Britanic, numărul deceselor de la pandemia coronavirusului, la nivel global, ar putea atinge 1,8 milioane chiar anul acesta, cu măsuri rapide și stricte pentru a opri virusul.

Cercetătorii estimează că zeci de milioane de vieți ar putea fi salvate dacă guvernele acționează rapid pentru a adopta măsuri stricte de sănătate publică, inclusiv testarea, carantinizarea și distanțarea socială largă.

Cel mai recent raport al Imperial College London, a cărui cercetare anterioară a stimulat guvernul britanic să-și intensifice eforturile pentru a elimina virusul, vine ca un număr bazat pe datele din țară și cifrele Organizației Mondiale a Sănătății care arată infecții globale cu peste 500.000 de cazuri și peste 22.000 de morți.

Simulările de modelare făcute de Imperial College se bazează pe datele actuale despre gravitatea virusului, precum și pe factori demografici.

Într-o proiecție cruntă a ceea ce s-ar fi putut întâmpla fără nicio intervenție, studiul a arătat că, dacă ar fi fost lăsat necontrolat, COVID-19 ar fi putut infecta aproape toată lumea de pe planetă în acest an și ar fi ucis 40 de milioane de oameni.

Cu măsuri stricte de retenție impuse suficient de devreme – ceea ce duce la o rată a deceselor de 0,2 la 100 000 de persoane/săptămână – modelarea arată un număr de decese de 1,86 milioane de persoane, cu aproape 470 de milioane de persoane infectate în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.