Vineri, 03.12.2021, cei de la Studium Green și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au organizat un eveniment intitulat „Soluții speciale de amenajare a intersecțiilor la nivel (giratorii) pe terenuri dificile de fundare. Seminar științific – vizită pe amplasament – studii de caz”.

La eveniment au fost prezente mai multe cadre universitare (dl.Sl. Dr. Ing. Mihai Dragomir, dna. Conf. Dr. Ing. Sanda Naș, dl. Conf. Dr. Ing. Vasile Fărcaș, dl. Dr. Ing. Paul Sestraș, dl. Dr. Ing. Mihai Rădulescu și dl. Conf. Dr. Ing. Mircea Bondrea), cât și studenții interesați, implicați, dornici să afle informații. Curioși și entuziaști, au cerut informații suplimentare, dorind să facă practică pe șantier, fiind, în total, vorba de 70 de studenți de la UTCN (din anul 3 și 4), de la facultățile CFDP și MTC.

S-au realizat săpături (33,600 mc), beton pus în operă (1,530 mc), armaturi (408 to), umpluturi ballast (37,217 mp), geotextil (22.600 mp), asfalt (5816 mp), borduri (2 km), spații verzi (3500 mp), piloți (2732 ml).

Printre utilajele implicate se numără: 3 excavatoare, 3 cilindre compactoare, 2 buldoexcavatoare, 2 bucăți de dumper, un picon excavator, un buldozer și 2 freze.

Lucrarea reprezintă cel mai mare și complex sens giratoriu din Transilvania, fiind un studiu de caz pentru universitate.

Prin realizarea sensului giratoriu se dorește creșterea gradului de accesibilitate și incluziune a comunității din proximitate.

  • Alveole pentru statiile de bus (in ambele directii pt incurajarea transportului alternativ)
  • Pasaj pietonal subteran de subtraversare pentru facilitarea accesului pietonilor
  • Crearea circulatiei pietonale pt o artera principala a orasului care leaga 2 cartiere importante
  • Zone inierbate

Etapa de lucru a depășit stadiul săpăturilor și urmează a se realiza stratificația finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.