În aceste zile, la Cluj-Napoca va avea loc cea de-a VII-a ediție a Summitului Tinerilor, care marchează Anul European al Tineretului.

Summitul Tinerilor este unul dintre cele mai ambițioase proiecte dedicate învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri. La eveniment sunt invitați să participe tinerii cu inițiativă, implicați în ONG-uri și în comunitățile din care provin, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. Anul acesta, prin toate activitățile Summitului, se dorește abordarea subiectului sustenabilității, un subiect de o importanță majoră pentru viitorul tuturor generațiilor, dar și cel al participării reale a tinerilor. În acest context, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca este iluminată în verde în zilele de 15, 16 și 18 septembrie.

„În ceea ce privește orașul Cluj-Napoca, Comisia Europeană a selectat orașul nostru în primele 100 de orașe din Uniunea Europeană care să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2030. De asemenea, municipalitatea și-a propus ca până în 2026 întreaga flotă de transport să fie verde și nepoluantă; acum 50% din flota de transport se încadrează în acești parametri. Avem un proiect de investiții de peste 100 mil. euro pentru modernizarea și extinderea a aprox. 200 ha spații verzi existente sau spații noi, iar până în 2030 ne-am propus să avem un număr de 100.000 de copaci plantați”, a declarat Emil Boc.

Înainte de deschiderea oficială a Summitului Tinerilor, Primăria Cluj-Napoca a găzduit întâlnirea bilaterală de tineret România-Republica Moldova. Evenimentul organizat de Federația Tinerilor din Cluj este finanțat de Primăria și Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca cu 100.000 lei, scrie Zcj.ro.

Citește și: Cluj-Napoca, sufocat de mașini de când a început școala. Soluția lui Emil Boc: Trebuie construite școli în zona metropolitană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.