Două firme românești care s-au asociat pentru construirea autostradei Transilvania au dat dovadă de profesionalism ca în China. Ritmul alert și zecile de angajați care lucrează odată este o imagine stranie pentru România.

Asocierea de firme româneşti Spedition UMB – Tehnostrade a început în forţă construcţia tronsonului din Autostrada Transilvania de 30 de km de la Nădăşelu la Zimbor, parte din cei 42 de km pe care îi are contractaţi de la Nădăşelu la Poarta Sălajului. Videoclipul a fost realizat cu o dronă de un utilizator al forumului peundemerg.ro.

Dealurile din nord-vestul Cluj Napoca au fost excavate și decopertate de zecile de utilaje care lucrează într-un ritm alert.

Lucrările au început abia de câteva zile, iar în urmă cu o săptămână, pe 1 februarie, secretarul de stat pe rutier din Ministerul Transporturilor, Horaţiu Cosma, anunţa de la faţa locului că antreprenorul e pregătit să demareze lucrările.  

„Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forţă mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădăşelu şi Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei. Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de şantier, drumurile de acces, marcarea şantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile şi vom obţine toate autorizaţiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, anunţa Horaţiu Cosma.  

Potrivit sursei citate, contractul pentru cei 30 de km din autostrada Transilvania de la Nădăşelu la Zimbor a fost semnat cu asocierea condusă de UMB pe 22 septembrie, după ce cu scurt timp înainte tot cu UMB a fost contractat şi lotul de 12,2km de la Zimbor la Poarta Sălajului. În total, constructorul român a ajuns să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de km din Autostrada Transilvania, conform Adevărul.

Citește și: Cluj Napoca a ieșit din topul orașelor de vizitat

1 COMENTARIU

  1. „În perioada următoare vom finaliza exproprierile şi vom obţine toate autorizaţiile necesare…”

    Adica cum? Prima data ne bagam cu buldozerul si dupa aia obtinem autorizatiile si exproprierile??? Da, pana acuma ce ati facut? In faza de proiectare? Cum scrie la lege? „dupa o dreapta si prealabila despagubire”? Maaa, voi sunteti chinezi deghizati in muncitori romani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here