Insolvenţa clubului de fotbal Universitatea Cluj atrage noi oportunităţi de afaceri pentru suporterii avizi să facă bani pe spatele clubului. Este şi cazul lui Călin Mişan(foto), liderul suporterilor şi conducătorul Asociaţiei Suporterilor “Şepcilor Roşii 1919”.
Falimentul Universităţii Cluj este un subiect despre care se vorbeşte de o perioadă îndelungată de timp. Lunga insolvenţă a clubului, care se judecă la Tribunalul Botoşani, a făcut ca atenţia mass-mediei asupra acestui proces să fie mai mică. Culmea este că Universitatea Cluj se asociază cu tot felul de suporteri dubioşi, care nu au reuşit să facă niciodată afaceri profitabile. Societatea Studio Treisprezece a declarat în anul 2012 cifră de afaceri 0, iar profitul este de -8.525 de lei. Probabil o nouă gaură în bugetul echipei de fotbal clujene. Recent, firma a lansat un site care vinde tricouri, fulare, şepci şi alte produse inscripţionate cu sigla clubului de fotbal.
Asociaţii fără profit şi cu firme radiate
Studio Treisprezece este deţinut de către Marius Călin Mişan, Romulus Lazăr, dar şi de persoanele juridice Origin Industries, dar şi Fotbal Club Universitatea Cluj. Societatea este administrată de către Călin Ovidiu Mureşan.
Călin Ovidiu Mureşan este şi acţionarul societăţii Care Kraft, alături de cetăţenii germane Seehaus Wolfram Michael, Constantin Sorin Mirel şi Gutbrod Rainer. Societatea a declarat în anul 2012 o cifră de afaceri de 212.178 lei şi profit negativ de -8.659 de lei. Călin Ovidiu Mureşan a deţinut şi societatea Infusion Development, alături de George Mario Kuibus şi Tiberiu Narcis Barb, ulterior radiată. Ultimul an în care s-a declarat activitatea a fost anul 2010, iar în 2011 toate valorile apar cu 0. Acelaşi Mureşan a mai fost administratorul societăţii Media Grup Import Export, care a fost de asemenea radiată. Societatea a fost deţinută de către Raluca Ruxandra Pop, Horia Virgil Bibolar, Alpiu Ciprian Moga, Titi Nelu Titieni, Nicolae Mura. Călin Ovidiu Mureşan este administratorul societăţii HC Export, alături de Augustin Călugăr.
Societăţile care deţin HC Export sunt Deco Grup, West Comfort Invest, Europlus Impex, Food Trading, Holland Import Export, AMC Invest, ART Group Import Export, MC Group Invest, CSG Construct, AC Europa Import Export.
Societatea K Imobiliare este deţinută de un alt asociat al Sutdio Treisprezece, Lazăr Romulus, alături de Codruţa Mihaela Ilieş. Societatea este declarată ca fiind în funcţiune, deşi nu a mai avut cifră de afaceri de patru ani de zile. În anul 2010 au realizat un profit de -1.650 de lei. Acelaşi Romulus Lazăr mai deţine societatea Imob Invest, alături de Toni Decean. Firma este radiată, ultimul an în care a declarat bilanţ a fost în 2008. El a mai deţinut şi Imob Invest, alături de acelaşi Toni Decean. Societatea este de asemenea radiată.
Origin Industries este o societate deţinută de către Călin Ovidiu Mureşan şi Paul Sergiu Mureşan, iar obiectul de activitate este “comerţ cu ridicata a produselor textile.” Cifra de afaceri a societăţii este de 19.732 de lei, iar profitul a fost de 604 lei.
Cine este Mişan?
Călin Mişan, unul dintre liderii galeriei Universităţii Cluj, a recunoscut anterior că a făcut parte dintr-un grup de oameni care a vândut fulare fără să emită bonuri fiscale, fapt ce denotă evaziune fiscală. El pare să nu mai fie interesat de Universitatea Cluj când nu mai are ce să “jupoaie” de pe ea şi din acest motiv s-a gândit să fraierească autorităţile locale. El a primit câte 15.000 de lei de la Primăria municipiului Cluj-Napoca, cât şi de la Consiliul Judeţean Cluj, bani pe care recunoaşte chiar dumnealui că sunt şanse minime să îi folosească. Dar totuşi cei care nu au primit fonduri din cauza lui Calin Mişan rămân doar cu buza umflată…
Tiberiu Hrihorciuc
ii a doua oara cand acuzi un om onest de furt. Ai un articol bazat pe nimic decat pe arta devierii de la subiect…..oare cat o sa mai rezisti facand jurnalistica de rahat si facand jocurile cfr? oare cat va mai rabda pamantul?