Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2022, la nivelul judetului Cluj au fost înregistrate 762 de accidente, soldate cu decesul a 20 de persoane și rănirea gravă a altor 109.

Față de anul trecut, în 2022 s-au înregistrat cu 93 mai multe accidente, cu 13 mai puține persoane decedate și cu 1 mai puține persoane rănite.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor, abateri bicicliști, neacordare prioritate pietoni și neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 65.81% din totalul accidentelor rutiere grave.

Poliția clujeană în acțiune. Mii de șoferi au rămas fără permisul de conducere

Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 70% din totalul deceselor, 25% reprezentând nerespectarea regimului legal de viteză, 25%, indisciplina pietonilor, 20% indisciplina bicicliștilor.

Oamenii legii au reținut în primele  opt luni ale anului aproape 3700 de permise de conducere. Mai mult, au fost constatate 589 de infracțiuni la regimul rutier, dintre care 198 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, 187 infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive și  87 sunt infracțiuni de conducere fără permis.

Citește și: Ucraina consideră în continuare că limba română este „moldovenească”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here