Cel putin trei pacienti au murit miercuri dupa ce un grup de 200 de avocati au atacat doctorii unui spital de cardiologie din Lahore, capitala estului Pakistanului, anunta AFP.

Peste 200 de avocati au luat cu asalt medicii institutului de cardiologie din Punjab, lovind personalul si spargand zeci de vehicule, dupa ce un doctor a difuzat pe retelele sociale o inregistrare video in care acuza comportamentul unor avocati. Potrivit acestui doctor, un grup de avocati s-ar fi dus la seful politiei pentru a-i cere sa aresteze doi doctori, iar acesta ar fi refuzat.

In timpul incidentelor a fost incendiata si o camioneta a politiei.

Ministrul Informatiilor din Pundjab, Fayyaz-ul-Hassan, venit la spital pentru a media intre cele doua tabere, a fost si el batut de avocati.

Televiziunile au prezentat imagini in care cativa avocati pot fi vazuti agitand pistoale in aer.

Actiunile de intimidare ale avocatilor nu sunt rare in Pakistan. Mai multi ONG-isti care militeaza pentru apararea drepturilor omului acuza o factiune a avocatilor ca face presiuni in tribunale asupra judecatorilor pentru a condamna sistematic persoanele acuzate de blasfemie, un subiect incendiar in aceasta tara musulmana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here