Administratorul unei galerii de artă din București a fost reţinut, fiind acuzat că „şi-ar fi însuşit pe nedrept” mai multe tablouri ale unor pictori celebri precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Octav Băncilă, Theodor Aman și Nicolae Tonitza, a informat miercuri, 12 ianuarie, Poliția Capitalei. Prejudiciul este de peste 230.000 de euro, iar tablourile au fost date în urmărire naţională şi internaţională pentru a fi recuperate.

Poliția Capitalei a făcut două percheziții domiciliare în București „într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale și folosirea  instrumentelor false”, scrie în comunicatul autorităților.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, administrator al unei galerii de artă, în perioada decembrie 2020-iunie 2021, și-ar fi însușit și ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată – opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman – în vederea vânzării”, a mai transmis Poliția.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

tablou-furat-administrator-galerie-arta-politie-1-1
tablou-furat-administrator-galerie-arta-politie-2
tablou-furat-administrator-galerie-arta-politie-3
tablou-furat-administrator-galerie-arta-politie-4
tablou-furat-administrator-galerie-arta-politie-5
tablou-furat-administrator-galerie-arta-politie-6


sursa: libertatea.ro

Citește și: Ucisă de cel cu care a trăit o viață: un pensionar și-a sugrumat și înjunghiat soția

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here