Sever este un pasionat de biliard în vârstă de 33 de ani, din Turda, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a week-end-ului trecut a avut curajul să se aventureze în miez de noapte într-un local din centrul municipiului. La un moment dat, după ce şi-a încheiat jocul, puţin după miezul nopţii, s-a trezit atacat de un client al localului, cu un scaun şi apoi cu pumnii şi picioarele. Acum tânărul inginer spune că va merge până-n pânzele albe ca să-şi găsească dreptatea…

În dimineaţa zilei de luni, 2 aprilie, pe coridoarele I.M.L.Cluj îşi face apariţia un tânăr, cu ochii „cât cepele”, însoţit de tatăl său, un om de o mare decenţă, exact ca şi fiul. Victima se numeşte Sever, e inginer ca profesie, cu stare bună acasă şi un hobby absolut încântător, dar care l-a dus la necaz: biliardul.  Mărturiseşte, fără urmă de ezitare că a fost bătut, nevinovat, în urmă cu două nopţi, în localul „Champions” din centrul municipiului Turda. Povesteşte acesta, atent vegheat de tatăl său: „Sincer, nu mi-am închipuit că în Turda mea iubită oamenii s-au depreciat atât de mult. Eu, mânat de pasiunea pentru biliard am fost prezent în noaptea respectivă acolo, însoţit de doi prieteni şi am jucat până puţin după miezul nopţii, bând, în acelaşi timp şi o bere, aşa cum e firesc la sfârşitul unei săptămâni de muncă. În secunda în care am lăsat tacul pe masă am observat că un tânăr din local se repede spre mine, înarmat cu un scaun şi încearcă să mi-l trântească în cap. I-am barat lovitura cu mâinile şi am căzut la pământ, moment în care a început să mă lovească, în faţă, cu pumnii şi picioarele”. Arată mai departe că în clipa în care şi-a revenit, cumva, a părăsit în grabă localul şi s-a ascuns după o clădire, fiindcă agresorul dorea mult mai multe, adică să-l termine, efectiv. „Am reuşit să scap din mâinile lui şi m-am dus direct la poliţie, unde am semnalat ce mi s-a întâmplat, iar poliţia s-a prezentat la faţa locului, cu două echipaje, şi a luat declaraţie de la un martor, militar de profesie, care le-a spus ce mi se întâmplase. Iar duminică, dis de dimineaţă, m-am prezentat şi la Spitalul Municipal iar acolo medicii din serviciul de gardă mi-au acordat primul ajutor. Iar acum, iată-mă la I.M.L. Cluj fiindcă doresc să depun plângere împotriva lui, nu de alta, dar nu i-am zis nimic ofensator ca să fi meritat un asemenea tratament”. Este poftit în cabinetul de consultaţii, oferindu-mi prilejul să schimb câteva cuvinte şi cu tatăl său, în mod justificat intrigat de incident. Mărturiseşte acesta: „Avem mare încredere în imaginile de pe camerele de supraveghere şi în mărturiile acelui militar care a fost martor la eveniment. Noi vom scoate un certificat medico-legal după care, pe baza lui, vom depune plângere penală împotriva agresorului. Dar, mai am o intenţie: având în vedere jungla care a ajuns Turda intenţionez, fără glumă, să-i cumpăr fiului meu o masă de biliard performantă ca să poată juca la noi acasă, împreună cu prietenii şi să evite pe viitor situaţii asemănătoare”. Curând, tânărul se întoarce cu un certificat medico-legal în care medicii i-au recomandat o săptămână de îngrijiri medicale.

„Victima este un bărbat de 33 de ani care a fost lovit cu un scaun, în urma unui conflict. Este deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Este vorba de o ceartă mai veche între cele două părţi. La această oră se fac cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerea lor la răspundere penală”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.M.L.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here