Hotărât lucru, Alexandru, un I.T.-ist în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Floreşti, nu are noroc atunci când e vorba să aibă de-a face cu taximetriştii! Acesta povesteşte că aproape de fiecare dată – deşi ia taxiul cam de trei ori pe an, întotdeauna când merge la chef şi-şi lasă maşina acasă – are câte un conflict cu ei deşi nu şi-a prevăzut acest lucru… Culmea, dacă în urmă cu trei luni primise ca rest din partea unui taximetrist de la suma de o sută de lei, doar douăzeci – şi nu şase cum se cuvenea – de această dată un coleg de-al acestuia l-a dus pe un traseu prelungit, punându-l şi la o plată pe măsură. Iar când I.T.-istul a ajuns la destinaţie şi i-a reproşat acest lucru, taximetristul i-a ars, fără să ezite, câţiva pumni în faţă şi apoi lovituri de picioare la corp.


Alexandru, un tânăr inteligent şi direct în exprimare, recunoaşte – în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj – că în momentul când luase taxiul era puţin „ciupit” după cheful la care a participat, dar precizează că nu-şi pierduse deloc luciditatea. Mărturiseşte că a ajuns deja să aibă o adevărată fobie faţă de taxiuri, fiindcă de fiecare dată când urcă într-unul i se întâmplă ceva neplăcut. De pildă, arată el, în urmă cu trei luni – tot turmentat fiind – un alt taximetrist l-a „făcut” de patruzeci de lei, dându-i rest doar de douăzeci, din o sută – totul când cursa costase patruzeci… „N-am protestat atunci, fiindcă eram băut – şi se vedea că tipul era expert în măgării şi nu avea niciun scrupul”, declară acesta. Spune însă că recenta păţanie, petrecută în noaptea de sâmbătă spre duminică, a săptămânii trecute, s-a petrecut în momentul când a ajuns acasă, în Floreşti, după ce a fost purtat pe un traseu inimaginabil de lung. Desigur, asta în ciuda faptului că şoselele erau pustii la ora aceea, 1.30 dimineaţa! „I-am spus că nu-i plătesc, văzând că nota e de şaizeci de lei – şi nu patruzeci, ca de obicei – şi l-am pus să facă ceva şi să recalculeze suma. Dar, în ciuda eforturilor, nu m-am putut înţelege cu el, aşa că în momentul când am ajuns în faţa blocului am sunat-o pe prietena mea să discute ea cu el. Dar ea n-a apucat să ajungă la timp, fiindcă imediat după ce am coborât individul a tăbărât pe mine şi mi-a cărat o mulţime de pumni în cap, iar, după ce-am căzut, a continuat şi cu picioarele”. Alexandru spune că taximetristul s-a oprit din bătaie abia când a venit prietena lui, după ce-l bumbăcise timp de circa o jumătate de minut. Apoi a plecat. „Eu am chemat SMURD-ul, dar am acceptat doar primul ajutor oferit pe ambulanţă, refuzând transportul la U.P.U. Acum însă am venit la I.M.L. ca să-mi scot certificat şi să depun plângere împotriva taximetristului, al cărui indicativ nu l-am reţinut, însă nu-mi fac probleme că ar putea să scape neidentificat”. Nu-şi termină bine vorba şi tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii, după care se întoarce, rapid, cu un certificat în care legiştii i-au recomandat între patru şi cinci zile de îngrijiri medicale…

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

Există sesizare înregistrată la Secţia 6 Poliţie Rurală Floreşti. Persoana vătămată urmează să depună plângere cu privire la comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător decuvânt al I.P.J. Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here