Lucia, o femeie în vârstă de 32 de ani din Cluj-Napoca, pășește luni, 15 aprilie în sala de așteptare a I.M.L.Cluj. Pe lângă urmele de lovituri din zona feței prezintă și tăieturi pe trup, făcute probabil cu o lamă sau un cutter. Declară că nici ea nu știe cu ce anume, fiindcă în momentul când fostul concubin i le-a făcut era leșinată, iar operațiunea bărbatului a semănat cu cea de tranșare a unui porc. Ba, mai mult, arată că totul s-a petrecut în Piața Mihai Viteazu, sub ochii multor oameni și, mai ales, ai fetiței lor în vârstă de unsprezece ani! Ea crede că motivul agresiunii ar fi gelozia, deoarece „fostul” dorea cu orice preț să se întoarcă la el, după despărțirea lor, care a avut loc în urmă cu circa șase luni!

„Te bat, apoi te omor și le spun anchetatorilor că a fost din gelozie”!

Rar am întâlnit la viața mea o persoană mai crestată pe trup decât Lucia, femeia de 32 de ani care așteaptă să fie poftită în cabinetul de consultații al I.M.L. Cluj! Are numeroase urme de tăieturi pe față, frunte și mâini, făcute – spune ea de către Tavi, fostul ei concubin, în vârstă de 35 de ani, tatăl fetiței lor în vârstă de unsprezece ani. Mărturisește femeia, cu glas stins, covârșită efectiv de situația în care se află – însă, cu multă hotărâre întipărită pe față, evident dornică să-și impună punctul de vedere: „M-am despărțit de el în urmă cu șase luni și instanța a stabilit ca el să preia în fiecare sâmbătă, pentru o zi, fetița încredințată mie spre creștere. Și, sâmbătă dimineață, i-am dus fetița la locul nostru obișnuit de întâlnire, Piața Mihai Viteazu, astfel că seara, pe la ora opt și ceva, am venit ca să o preiau. Tavi e un tip cu un fizic uriaș, dar și un om foarte rău dacă ne referim la caracterul său. Ca să vă dați seama ce fel de om e, trebuie să știți că a mai bătut în urmă cu patru ani doi polițiști, dar a scăpat fără condamnare deoarece aceștia n-au avut martori. Eu dețin o afacere și el – care nu muncește deoarece n-are acest obicei – a trăit pe spinarea mea multă vreme, astfel că la despărțire, ca să mă lase în pace i-am lăsat casa, plecând de acolo doar cu fetița și  lucrurile mele – dar nu i-am lăsat, în ruptul capului și firma! De atunci mă hărțuiește încontinuu și insistă să mă întorc la el, lucru pe care, însă, n-o să-l fac niciodată! Iar în seara zilei de sâmbătă, 13 aprilie, mi-a adus fetița înapoi și, brusc, mi-a zis că avem multe de discutat despre situația ei! Eu i-am răspuns că n-avem ce discuta acum, instanța și-a spus cuvântul în această privință – dar, dacă insistă, vom discuta săptămâna viitoare. Așa că i-am întors spatele, cu fetița de mână și am dat să plec”… Femeia povestește în continuare cum, turbat de furie, Tavi s-a luat după ea și a încercat s-o rețină cu forța. “Mi-a zis că mă bate bate și mă omoară, iar dacă este acuzat de omor le va spune anchetatorilor că a făcut gestul din gelozie – așa că nu va face pușcărie. Știe, ticălosul bine legile… Dar, văzând că nu vreau în ruptul capului să mă supun, acesta mi-a „dat somn” dintr-un pumn. Apoi, a început să mă taie la gât cu o lamă sau un cutter, moment în care – atunci când am simțit durerea – m-am trezit din leșin și mi-am interpus mâna în dreptul lamei lui, astfel că m-a tăiat și la mâini. Înainte mă taiase și pe frunte și în zona feței, ca să mă desfigureze – așa că m-a desfăcut așa cum măcelarii taie pielea porcilor după ce îi sacrifică”!

“O vânzătoare de la Mc Donald`s a fost îngerul care m-a salvat”!

Lucia arată că în continuare a avut loc o luptă crâncenă între ei – ea fiind cu mâinile goale, iar el cu un obiect tăios – răstimp în care fetița ei, cu o prezență de spirit ieșită din comun, a fost cea care a sunat la numărul de urgență 112! Mărturisește femeia, mai departe: “Culmea, după ce mă dăduse cu capul de ciment și mă cresta, ca-ntr-un ritual, mi-a salvat viața o tânără angajată de la “Mc.Donald’s”-ul din vecini, slăbuță la trup dar extrem de hotărâtă să mă salveze, pe care eu o consider o adevărată eroină! Aceasta a fost cea care a intervenit și a strigat tare la el, nu bărbații care ieșiseră ciopor din barul “Infinity” și se mulțumeau să privească scena, de parcă ar fi fost asistat la un spectacol! Iar Tavi a amenințat-o urât de tot și pe ea, dar n-a îndrăznit s-o taie. Apoi, știind că urmează să vină autoritățile a luat-o la fugă, dispărând repede prin spatele pieței. Apoi au sosit la fața locului ambulanța și poliția și am ajuns, după scurt timp, la U.P.U.! Acolo, după ce mi-au acordat primul ajutor, medicii m-au trimis pentru consultații amănunțite la Clinica O.R.L., din vecini – și la Clinica de Oftalmologie. Am plecat acasă doar a doua zi, duminică dimineață, ca vai de capul meu, complet terminată fizic”. Nu-și înceheie bine spusele și femeia este poftită în cabinetul de consultații al instituției medicale. Rămâne acolo minute prelungi, după care se întoarce, cu un certificat în care medicii i-au recomandat între șapte și nouă zile de îngrijri medicale. Exclamă femeia, indignată: “Ticălosul m-a tăiat mai mult la suprafață, și în special în zona feței – ca să mă desfigureze, de aceea rănile mele nu-s adânci tare – însă, vă spun sigur că am trecut la câțiva milimetri de moarte fiindcă a vrut să-mi ia și gâtul, la un moment dat! Norocul meu a fost că mi-am revenit când încerca să mă taie la gât și m-am apărat cu mâinile, chiar dacă eram crestată bine și sângele țâșnea din mine ca dintr-o țeavă! Abia acum poliția a emis ordin de protecție, pentru o perioadă de cinci zile, dar asta după ce de două ori a refuzat, mai demult, să o facă. Instanța i-a mai dat ordin de protecție, într-un singur rând, tot pentru cinci zile – dar atunci i l-au ridicat pentru că judecătoarea a spus că Tavi e un om liniștit și nu prezintă niciun fel de pericol”!

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj 

“La nivelul Secției 2 Poliție este înregistrat un dosar penal privind comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, a fost emis și ordin de protecție”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

2 COMENTARII

    • MUresan Cristina mamica, daca vin pe strada iti dau un pumn si iti fac vreo 5-6 taieturi pe fata, oare o sa zici: ” nu ma plang, nu e grav, doar 5 zile de ingrijiri medicale”. Needucat-o orice forma de agresiune trebuie pedepsita, mai ales cele cu arme albe sau de orice fel. Si daca prostu acela taie o femeie, si a batut doi politisti, merita sa infunde puscaria. ce mama masii cauta pe strada?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here