Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl acuză pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, că a contribuit la „prezentarea distorsionată a realităților din România” în SUA. Acuzația a venit în contextul în care liderul ALDE a vorbit, joi seara, la Digi24, despre criticile care i se aduc Bucureștiului la Washington în privința respectării statului de drept. Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat el însuși într-o vizită la Washington zilele trecute, dar a recunoscut că nu în calitatea sa oficială, de președinte al Senatului, ci prin intermediul unei firme de lobby. 

„Relația noastră la Washington este blocată de actualul ambasador (George Maior – n.r.)”, a acuzat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi24.

El a spus că ministrul de externe Teodor Meleșcanu este la curent cu aceste nemulțumiri ale sale, cu atât mai mult cu cât a cerut public schimbarea ambasadorului Maior, însă, a atras atenția liderul ALDE, schimbarea ambasadorului ține de președintele Iohannis. Ia președintele „se face, într-un fel, părtaș la toată această atitudine pe care Maior a avut-o și care a făcut enorme deservicii României”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit evz.ro.

„Ceea ce vorbim despre percepții eronate, funcționarea corectă sau incorectă a justiției sau afectarea statului de drept au fost făcute pe canalele pe care le cunoaștem. Cred că ambasadorul nostru la Washington, în acest demers, n-a fost singur, n-a fost lăsat singur, a mai contribuit și ambasadorul Klemm (Hans Klemm, ambasadorul SUA la București – n.r.)”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24. El îl acuză pe diplomatul american de „prezentarea distorsionată a realităților din România”.

Președintele Senatului a adăugat: „Klemm n-a picat în capcană. Nici Maior nu a picat în capcană, pentru că el este unul din exponenții sistemului de putere ocultă care a funcționat în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here