Premierul a semnat, marti dimineaţă, decizia de eliberare din funcţie pe care o va trimite la Cotroceni în cursul acestei zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Camelia Spătaru. Călin Popescu Tăriceanu îl propune la şefia Ministerului Educaţiei pe Anton Anton, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Anton Anton a confirmat că premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a propus să preia conducerea Ministerului Educaţiei.
"Eu am aflat de circa două ore de această propunere şi am acceptat pentru că nu mă consider un om politic din prima linie. Sunt membru PNL, dar nu mă consider un om politic", a declarat Anton Anton. "În nici două luni, cât au mai rămas până la alegeri, nu poţi face decât lucruri corecte", a afirmat Anton Anton.
La sfârşitul săptămânii trecute, Tăriceanu a spus că ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a făcut o greşeală când a votat pentru majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, şi că ar fi trebuit să fie consecvent cu discursul susţinut înainte de vot de la tribuna Parlamentului, când a explicat că majorarea nu este sustenabilă.
Potrivit unor surse din PNL, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, i-a fi cerut în mod indirect demisia ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei. Acesta ar fi afirmat în cadrul întrunirii că cel mai bine pentru PNL ar fi ca Adomniţei să părăsească fotoliul Ministerului Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here