Compania aeriană Tarom a lansat săptămâna aceasta trei zboruri pe săptămână între Dublin şi Bucureşti în speranţa că traficul nu va fi într-o singură direcţie, informează un articol publicat în ediţia de vineri a cotidianului Irish Times.

Tarom a mai operat zboruri pe ruta Dublin-Bucureşti şi în perioada 1999-2001 dar s-a oprit după ce veniturile nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Decizia Tarom de a relua zborurile a fost luată după ce la începutul anului compania irlandeză Aer Lingus a încetat să mai zboare pe ruta pe ruta Dublin-Bucureşti.

Directorul comercial de la Tarom, Silvia Columb, a declarat că Tarom a înregistrat ‘grupuri de turişti români care vizitează Irlanda’ şi speră că va putea face şi în cealaltă direcţie o destinaţie turistică deoarece ‘avem multe lucuri frumoase să vă arătăm în România’. În plus, Tarom vrea săi conştientizeze pe clienţii irlandezi că pot utiliza Bucureştiul pentru a ajunge în destinaţii precum Cairo, Atena şi Tel Aviv.

Deocamdată zborurile dintre Bucureşti şi Dublin se desfăşoară de trei ori pe săptămână (miercuri, vineri şi duminică), însă Tarom ar putea să crească frecvenţa pentru a ajunge la zboruri zilnice între cele două oraşe. Obiectivul companiei este să crească numărul de 70.000 de pasageri care anul trecut au zburat între Dublin şi România. Chiar dacă Aer Lingus a renunţat, Blu Air continuă să opereze două zboruri pe săptămână între Dublin şi Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here