După mouse, tastatura este cea de a doua modalitate prin care noi, utilizatorii, putem ca să comunicăm eficient cu laptopul. Este acea componentă esențială a notebook-ului ce  ne permite să introducem adrese de internet pe motoarele de căutare pentru a putea accesa diverse site-uri, conturi de rețele sociale etc.

Cu ajutorul tastaturii laptopului putem scrie mesaje, completa formulare online, derula pagini, și a economisi timp folosind comenzile rapide existente direct de la tastatură, renunțând la mouse sau înlocuindu-l cu brio când bateria acestuia s-a consumat și nu o putem înlocui pe loc.

Așadar tastatura nu este doar un soi de claviatură de mașină de scris electronică, ci mult mai mult decât atât: o interfață ce ne permite ca să vorbim într-un limbaj special cu laptopul nostru.

Tocmai din acest motiv trebuie ca să avem mare grijă de ea. Să o întreținem corect, să nu vărsăm pe ea lichide, să o ferim de praf, firimituri de mâncare, să nu o agresăm lăsând să cadă pe ea diverse obiecte grele.

Dacă totuși inevitabilul se produce și una sau mai multe taste nu mai funcționează corect ori se blochează total, soluția cea mai corectă este: schimbarea vechii tastaturi cu una nou-nouță.

Fiind vorba de o componentă mixtă: cu o parte internă și una externă, o tastatură laptop nu se înlocuiește chiar așa de simplu cum se întâmplă cu o tastatură externă care se conectează pur și simplu la calculatorul portabil sau PC-ul de birou.

Există mai multe moduri de a schimba tastatura unui laptop, în raport de modelul de laptop respectiv.

În acest sens, există unele tastaturi care sunt mai ușor de înlocuit chiar și de către un nespecialist, pe când alte modele de calculatoare portabile necesită un efort ceva mai mare, deoarece implică dezasamblarea mai amplă a dispozitivului.

Iată de ce, deși internetul e plin de tutoriale, dacă nu vă pricepeți prea bine la montat și demontat laptopuri, dacă nu aveți minimul de scule de depanare necesar, mai bine apelați la cineva care chiar știe ce face.

Riscul nu se referă neapărat la tastatura cea nouă (chiar dacă o stricați în timpul montajului, de regulă este relativ ieftină în magazinele online, precum Itronics.ro, deci nu ar fi chiar o tragedie!), ci la alte componente mai importante din interiorul laptopului, mult mai scumpe și pe care, dacă le deteriorați atingându-le din greșeală, va trebuie să mergeți oricum pentru remedierea defecțiunilor sau înlocuirea pieselor la un centru de service IT.

Tastatura veche se poate rupe uneori la cea mai mică mișcare greșită, fapt ce poate ca să fie absolut fatal pentru un laptop, deci mai bine ca să apelați la specialiști pentru efectuarea operațiunii în cauză.

Dar mai întâi, cel mai indicat pas este ca să vă comandați pe net o tastatură nouă, aidoma cu aceea  pe care vreți ca să o schimbați.

Itronics.ro este un magazin unde există filtre de selecție care vă pot ajuta în acest sens, pentru a alege exact acel model de tastatură laptop care se potrivește perfect calculatorului dvs. portabil.

O să intrați în 24 de ore de la efectuarea comenzii în posesia ei, iar după aceea, dacă mergeți la un service, în maxim 30 de minute o să fie montată, iar dvs. o să vă puteți bucura de avantajele unei claviaturi de laptop perfect funcționale, care o să vă ajute în muncă, dar și în perioadele în care vă relaxați în fața calculatorului portabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here