Unii oameni văd concediul ca pe o ocazie de a-și încărca bateriile și visează să-și petreacă timpul liber într-un complex de tip all-inclusive. Alții, din contră, preferă vacanțele aventuroase și caută experiențe ieșite din comun. Dacă te numeri printre clujenii cu spirit tânăr care vor să trăiască la maxim fiecare clipă din cele două săptămâni libere din vara aceasta, atunci trebuie să iei în considerare obiectivele turistice la care se va face referire în cele ce urmează.

Află care sunt 3 dintre cele mai deosebite locuri din lume în care merită să-ți petreci timpul singur sau alături de cei dragi:

1. Costa Nova, Portugalia

Praia de Costa Nova este o regiune mai puțin cunoscută din țara de baștină a lui Vasco da Gama. Această zonă se află în proximitatea orașului Porto, în care te poți caza pentru a descoperi ulterior împrejurimile.  

Zeci de căsuțe colorate plasate pe plajă fascinează anual prea puțini turiști, din păcate. În cazul în care visezi la un sejur însorit pe malul oceanului Atlantic într-un loc colorat și plin de oameni prietenoși, această variantă este cu siguranță perfectă pentru tine. Nu uita, zona este renumită și pentru producția faimosului vin de Porto. Dacă ești un iubitor al vinului și al brânzeturilor maturate, Portugalia este locul care te așteaptă cu fel de fel de surprize plăcute.

Cebu, Filipine 

O alegere ceva mai îndrăzneață, potrivită pentru aventurieri este o călătorie în Asia. Pe lângă șocul cultural care este adesea găsit a fi fascinant de marea majoritate a călătorilor, acest oraș din Filipine oferă posibilitatea oricărui turist să înoate împreună cu rechinii-balenă în mare. Nu te teme, activitatea se desfășoară sub supravegherea unor profesioniști, iar animalele sunt inofensive.

Dacă pe drum spre destinație simți că nu vei putea, până la urmă, să înoți printre uriașii subacvatici, nu e cazul să crezi că întreaga vacanță e pierdută. Vegetația, relieful, oamenii, bucătăria și tradițiile filipineze sunt suficient de extravagante încât să-i mulțumească până și pe cei mai pretențioși.

Ca să nu te îngrijorezi că poate nu vei face față lumii asiatice, este recomandat să-ți faci o asigurare de călătorie, care să te țină departe de grijile incidentelor neplăcute. Poți încerca asigurarea de călătorie de la Asirom, care este extrem de avantajoasă și care nu-ți va da dureri de cap cu cheltuieli greu de suportat.

Bohinj, Slovenia

Această din urmă destinație este ideală pentru iubitorii de zone montane. Regiunea este împânzită de peisaje care îți vor tăia respirația. Păduri dese, lacuri albastre ca smaraldul și munți înalți și impunători se reunesc în tablouri impresionante care merită păstrate în fotografii. Cei pasionați de hiking se vor simți cu siguranță în locul potrivit în acest paradis verde.

Așadar, fă-ți bagajele, ia-ți pantofii comozi și pregătește-te pentru vacanța vieții tale renunțând la ideea că trebuie neapărat să mergi într-un loc arhicunoscut, pe care l-ai descoperit deja pe paginile de socializare ale prietenilor tăi.

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here