Hotărât lucru nu-i merge bine de loc președintelui Iohannis. După ce că alegerile locale s-au amânat pe sfârșitul anului, iar alegerile anticipate care i-ar fi permis să aibă și parlamentul ”lui” s-au transformat în alegeri generale în 2021, lovitura de imagine din 9 aprilie de la Cluj i-a produs mari daune.

Deci, președintele Iohannis după ce închide o țară întreagă producând suspendarea a peste un milion de contracte de muncă din cele cinci milioane înregistrate, la ordinul cancelarului Merkel se apucă de exportat forță de muncă ieftină în Germania la 9,3 euro/oră/muncitor. Asta, sigur, în timp ce la noi mai nou patroni importă muncitori din Vietnam, India și Sri Lanka pentru că nu mai avem personal disponibil. Deci săraca Românie ajută bogata Germanie a neamțului Klaus Iohannis.

Bun! Oamenii, săracii, n-au nicio vină, merg unde sunt plătiți mai bine. Câteva observații însă. Cine sunt firmele de recrutare care într-un timp record au mobilizat mii de oameni? La Cluj, în 9 aprilie au sosit 40 de autobuze cu muncitori într-un interval de o oră, între 6 și 7 dimineața. Totul a arătat o disciplină de tip militar. Muncitorii români, mai nou cea mai bună sursă de export  pentru ”băieții deștepți” au fost transportați noaptea ”ca hoții” și au trecut prin toate filtrele de pe șosele pentru că în fiecare autocar era câte un lider de grup care, atunci când erau opriți de poliție, se legitima ca angajat al SRI. Și astfel drumul era liber. Clar că a fost o acțiune concertată pentru că au ajuns la aproximativ aceeași oră autocare care porneau din zone aflate la distanțe extrem de diferite în raport cu aeroportul din Cluj. De pildă, cei din Bistrița au ajuns simultan cu cei din Botoșani și cu cei din Craiova.

Incompetența  securiștilor a fost evidentă. Adunând 2000 de oameni în același moment au aglomerat parcarea din fața aeroportului Cluj, iar imaginile imortalizate de televiziuni au ajuns în casele tuturor românilor.

Morala e simplă, noi trebuie să stă în case , dar ”sparangheliștii” pot merge la muncă în Germania pentru că guvernul ”meu” Orban a semnat un acord cu guvernul german care permite exportul a 40.000 de muncitori români pentru a salva de la colaps agricultura Germaniei.

Incompetența și prostia guvernanților se vede mai pornind de la un amănunt hilar, dacă nu ar fi teribil. Muncitorii nu aveau bilete de avion și nici contracte de muncă, așa încât îmbarcarea în avioane a fost făcută de reprezentanții Poliției transporturi. Deci firma de turism  profesional a fost Poliția Română. Ea avea listele muncitorilor. Dezastru!

Dar care totuși sunt firmele de recrutare de personal care mișcă zeci de mii de oameni pe harta Europei în timp ce nicio altă țară membră UE nu a aprobat astfel de zboruri ? Mister! O singură firmă a fost descoperită de colegii noștri de la bunadimineatasuceava.ro, cea a familiei președintelui CJ Suceava, Gheorghe Fluture. Nenorocitul care are pe conștiință ¼ din bolnavii de coronavirus din România mai are o calitate: rudele fac bani din mizeria românilor. Să nu-i scuipi în gură în Vinerea Mare? Celelalte firme încă nu le-am aflat, dar știm cu toții că în România un secret durează doar trei zile. Le vom afla!

Care a fost reacția autorităților?  Să găsească un țap ispășitor. Nu le-a mers treaba! Parcarea din fața aeroportului Cluj este în proprietatea unui biet milionar suspectat de legături cu generalul Coldea, e vorba de omul de afaceri Andrei Cionca de la CITR Transilvania. Nu puteau să-l bubuie că e omul lor și cu David Ciceo n-au putut pentru că ”sparangheliștii” au stat în parcare, nu în aeroport. Așa că au încercat să pună batista pe țambal. Vai ce bine a arătat parcarea aeroportului Cluj a doua zi, în 10 aprilie, sunt respectate regulile de distanțare socială.

Dar nu asta e problema jigodiilor!

Cine câștigă bani din această imensă afacere? De ce poliția și SRI sunt servitorii acestei afaceri? Cine sunt adevărații patroni ai acestei ticăloșii?

Adică polițiștii n-au putut duce Paștile și Lumina credincioșilor români, dar pot conduce îmbarcarea muncitorilor pentru Merkel? Urmează Anglia, Italia și Spania care au nevoie ca de aer de muncitori români în agricultură.

A încercat președintele Iohannis cu sluga sa minoritară să întineze și sărbătoarea Paștilor. Normal pentru Iohannis, de religie evanghelică, și pentru Orban, unitarian! Sărbătoarea a trecut săptămâna trecută deci nu-i interesează ce fac românii ortodocși și greco-catolici. Diversiunea cu uite ordonanța, nu e ordonanța, n-a reușit.

N-a mai reușit nici să încalece Parlamentul cu această ultimă lună de stare de urgență.

Guvernul va trebui să dea socoteală Parlamentului săptămânal iar la 60 de zile de la terminarea stării de urgență, guvernul va trebui să arate cum a cheltuit banul contribuabilului.

Nu-ți merge bine Iohannis. Te bate Dumnezeu.

Liviu Man

5 COMENTARII

 1. Nu pe el, ci pe cei care L_AU PUS ACOLO, dintre TRADATORI, si pe imbecilii care l-au votat. Ah, era sa uit: si pe ‘ntelectualii care nu s-au dus la vot. Isi merita soarta toti! STATI MAI ANIMALELOR IN CASA. SAU MARS LA MUNCA IN JERMANIA, SLUGILOR. SUna cunoscut,nu?

 2. Filmarea e aici: https://www.youtube.com/watch?v=O3YleU1oRxw Prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase e disimularea politrúcilor, ce induc în eroare opinia publică spre scandaluri cercetate in rem pe bani publici, cu finalizare de clasare ? Nu se ştia de ce sunt descărcate 1800 de persoane, dar aterizau 12 avioane pe pista mapei de zbor, iar „organizatorii nu ştim cine sunt”, traficanți de persoane cu adeverițe de înşelăciune ‘liberate dă primărie ? Să face prezența pă liste, a unor posibili evadați din carantine peste ordonanțe militare, peste filtre cu miliții şi armate blindate ? Numere dă vehicule filmate noaptea ce intra în parcarea unui OBIECTIV STRATEGIC, cu mii de valize pline cu cheltuieli ce rămân însărcinarea statului alienat demografic ?

 3. Dupa criza intodeauna romanii vor tapi ispasitori
  Dupa COLECTIV au dat jos guvernul si au bagat la puscarie un primar; pentru mai putin de 100 de morti.
  Daca vom scapa de covid; bineinteles cu miile de morti de rigoare, probabil se va reintroduce pedeapsa cu moartea. Sa traim sa vedem pana la ce nivel se va beneficia de ea.

 4. iohanis nu e dumnezeu nici daca asa se crede
  e un zero cu ru nummer(nr de ordine pt plecat definitiv din romania pe vremea lui ceasca in rfg)care spunea de ortodocsi ca sint fanatici religiosi,da fanatici care lor si votat
  este un iuda aflat vremelnic la 3coceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here