În momentul în care te pregătești să mergi în vacanță cel mai probabil te vei focusa să împachetezi lucruri generale specifice pentru zona unde mergi. S-ar putea să uiți de unele lucruri simple pe care le folosești zilnic acasă. Poate te gândești că sunt lucruri atât de uzuale astfel încât sigur le vei găsi în spațiu de cazare. De asemenea, ar trebui sa fii pregătit pentru situațiile neprevăzute, cum ar fi drumul sau vremea, lucruri care s-ar putea să nu le cunoști de acasă. 

6 lucruri de pus în bagaj pentru a fi pregătit în orice situație

  1. Pantofi sport 

Ar trebui să-ți alegi încălțăminte în funcție de zona în care te duci în excursie. Deși pare un lucru firesc, nu uita să adaugi în bagaj o pereche de pantofi sport comozi. Aceștia îți vor fi de folosi în cazul în care mergi într-o drumeție neașteptată sau dacă vei umbla mult pe jos. Chiar dacă mergi la munte și îți pregătești bocanci, ar fi bine să ai în bagaj o pereche în plus de pantofi sport în cazul în bocancii se vor murdării.

  1. Haină groasă

Nu uita să împachetezi o haină mai groasă deoarece noapte scad temperaturile. Chiar dacă ai deja o haină mai groasă pentru exterior, s-ar putea să-ți fie frig inclusiv în camera de cazare seara, fie pentru că ai stat afara în aerul rece toată ziua, fie pentru că în spațiul de cazare nu este temperatura cu care ești obișnuit.

  1. Umbrelă

Ar fi ca o umbrelă să se regăsească în orice bagaj, indiferent unde mergi. Vremea poate fi destul de imprevizibilă, mai ales toamna. Dacă ai mai multe bagaje, ideal ar fi ca umbrela să fie în bagajul de mână sau într-un loc ușor accesibil pentru a nu fi nevoit să o cauți prea mult stând în ploaie. 

  1. Papuci de casă

Oriunde mergi ar fi bine să îți duci proprii papuci de casă. Dacă în locul de cazare se presupune că sunt papuci de casă pentru oaspeți, s-ar putea să nu fie mărimea ta. Chiar dacă la cazare vei avea papuci de casă, vei avea nevoie de papuci pentru pentru când ieși de la duș, pentru că cei oferiți se vor uda. Prin urmare, poți opta să îți adaugi în bagaj o pereche de șlapi.

  1. Hartie igienică

Acest produs este foarte important, mai ales atunci când nu-l ai. În mod normal la cazare ar trebui să găsești hârtia igienică de care ai nevoie. Dar ar fi bine să fii pregătit pentru cazul în care nu este sau dacă este prea puțină. Prin urmare, ai putea să te oprești în drum la Auchan.ro pentru a cumpăra hârtie igienică. Aceasta îți poate fi de folos și pe drum. 

  1. Gel de duș

În majoritatea spațiilor de cazare vei găsi săpun pentru a te spăla pe mâini, dar s-a putea să nu găsești gel de duș. Nu trebuie neapărat să duci gelul de duș de acasă dacă nu vrei să ai un bagaj mare. Poți cumpăra o sticlă mică de 150 de ml care îți va ajunge pentru câteva sesiuni de spălat. Gelul de duș poți să-l folosești să în cazul în care nu este săpun alocat camerei tale sau dacă nu îți place. 

Deși par niște lucruri elementare ar fi bine să fii pregătit pentru situații neprevăzute cum ar fi lipsa unor produse de baie sau schimbarea vremii, pentru a nu fi nevoit să cauți un magazin în apropiere și să cumperi produse pe care deja le ai acasă. 

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here