Atmosferă explozivă la un bloc de pe strada Fabricii din Cluj-Napoca! Mai mulţi clujeni care au cumpărat apartamente sau garsoniere, în blocul situat în vecinătatea pasajului de cale ferată, afirmă că sunt purtaţi pe drumuri, unii chiar din 2011, fără a li se da în primire apartamentele plătite cu bani cash sau în rate.  Mai mult, în momentul când aceştia au venit la faţa locului să vadă stadiul lucrărilor, unii dintre ei s-au trezit că apartamentul lor este ocupat de alţi cumpărători…

 

Ne amână cu predarea încă din 2012”!

Pe o vreme ploioasă, ajungem la blocul incriminat, situat pe strada Fabricii. Aflăm, de la câţiva proprietari, disperaţi – care şi-au plătit, fie în totaliate, fie plătesc în continuare rate pentru apartamentele lor – că patronul căruia şi-au încredinţat economiile se numeşte Traian Florea, un tânăr de circa 30 de ani din Cluj-Napoca. Iar acesta îi poartă deja, de ani de zile pe drumuri, fără să le furnizeze apartamentul sau garsoniera mult râvnită. Mulţi dintre ei sunt înfricoşaţi de faptul că patronul s-ar putea supăra pe ei, scoţându-i de la „porţie”, aşa că ne imploră să nu le dăm numele. Explică primul – şi poate cel mai serios perdant, fiindcă în cazul său e vorba de un apartament şi de o garsonieră: “În anul 2011 i-am dat lui Florea avansul pentru un apartament şi o garsonieră şi am încheiat un contract în care am stipulat că-i voi oferi bani, în diverse etape, până acoperim suma totală de 38.000 de euro. Însă el nu s-a ţinut de realizarea în etape a blocului , fiindcă mi-a promis că ele vor fi gata de Crăciunul lui 2011. Eu, generos, i-am spus că nu mă supăr dacă le primesc în august 2012.” Ca urmare, omul  a vândut apartamentul  tatălui, din cartierul Grigorescu şi l-a mutat pe bătrân în chirie, plătind câte 300 de euro lunar în acest scop. Arată, ţinându-se de cap că până acum a cheltuit pe chiria tatălui peste 14.000 de euro. Iar când a protestat mai vehement – după ce şi-a găsit spaţiile, de 84 de metri pătraţi, locuite de alţi proprietar – Florea i-a promis că-i va oferi spaţiile promise într-unul din cele două blocuri ale sale (n.n. –  unul finalizat şi locuit deja, celălalt în construcţie) din cartierul Zorilor.

Pavel omul care sta

Repeziţi de Pavel, omul de încredere al patronului

Mă îndrept „aţă” spre intrarea blocului, însă observ că după ce am fost reperat de către dl. Pavel, omul de încredere al patronului – despre care am fost dealtfel avertizat că e prezent acolo 24 de ore din 24 – intrările sunt deja baricadate. Îl strig pe dl. Pavel. Acesta vine până la despărţitura dintre bloc şi stradă şi mă trimite, direct, „la plimbare”, informându-mă că şeful lui e plecat din Cluj. Refuzând totodată să-mi ofere numărul de telefon al acestuia. Mă resemnez şi mă retrag într-o cafenea, de unde încep să-i sun pe ceilalţi proprietari mereu amânaţi de către Florea. Cu mare dificultate reuşesc să obţin şi alte declaraţii – una sub promisiunea protecţiei anonimatului şi alte două, deschise, fără înconjur. Aflu între timp că patronul i-a sunat pe mai mulţi dintre ei, momindu-i cu promisiuni – inclusiv pe omul nostru – astfel că unele persoane s-au „înmuiat”, pur şi simplu, refuzând să mai vorbească. Florin Ilieş, un alt perdant, îmi răspunde, însă, cu promptitudine la întrebări, fără să-şi ţină secretă identitatea: “Noi suntem aici patru proprietari, toţi pe acelaşi apartament. Am aflat acest lucru abia după ce mi-am lipit numărul de telefon pe uşă, astfel că repede m-am întâlnit cu alte două familii care-l cumpăraseră la rândul lor. Nici nu mai ştiu ce-o să facem de-acum încolo, dar precis o să apelăm la ajutorul poliţiei”. Îmi promite apoi că ne vom întâlni peste câteva minute, pentru fotografie, însă eforturile mele ulterioare de a-l contacta au eşuat. Un alt perpetuu amânat, Daniel Rusu, şofer de meserie, tună şi fulgeră împotriva patronului Florea: ”Acelaşi tratament l-am avut şi eu ca şi mulţi alţii, adică mi-a vândut apartamentul la altcineva. Eu am dat, în urmă cu trei ani, un avans de 5.000 de euro, la un preţ total de 27.000, plus două mii pentru parcare. Din păcate, m-a distrus: mi-am vândut garsoniera şi până la Paşte trebuie s-o părăsesc”. Rusu explică apoi că recent Florea l-a sunat, cerându-i din nou bani, însă promite solemn că îi va mai da acestuia 10.000 de euro, însă doar în cazul în care va fi pus definitiv în posesie cu un apartament similar celui pentru care s-a semnat contractul.

 

Patronul ne-a sunat la redacţie, dar s-a dat drept altcineva

Insistăm cu un alt perdant. Vorbeşte cu noi, însă numai după ce-i promitem că nu-i dezvăluim nici lui identitatea. „Am început colaborarea în anul 2011, iar apartamentul trebuia să fie gata încă din luna noiembrie a acelui an.  Nu a fost gata la termenul respectiv şi de atunci am tot plătit rate, câte 200 de euro lunar, ajungând acum la 12.000, din totalul de 37.000. După aceea, în 2012 am refăcut contractul, pentru un apartament de trei camere – nu două, ca la început – şi am plătit în continuare, până în anul 2014, când contul bancar al lui Florea a fost blocat”, povesteşte acesta. Explică apoi că de atunci îşi tot aşteaptă apartamentul de trei camere, însă este permanent dus cu vorba de către patron. “Nu-mi trebuie banii înapoi, ci vreau apartamentul, cu orice preţ, altminteri voi fi silit să-l chem în judecată”, adaugă acesta.

Îl sunăm şi pe patronul Traian Florea, pentru a-i afla punctul de vedere. Acesta, într-o primă fază are telefonul închis, după care ne caută, personal. După ce ne prezentăm şi-l punem în temă asupra problemei, respectivul declară că vorbim cu un anume Mihai. Apoi închide. Ulterior, toate tentativele noastre de a-l contacta au fost în zadar…

28 COMENTARII

 1. Buna ziua !
  Sunt si eu inselata de acest constructor respectiv , detin un contract de achizitionare a unei garsoniere din luna Aprilie – 2012 . Rog pe toti care se afla in aceasta situatie si doresc sa ajute la stoparea acestor nereguli a acestui constructor pe numele lui , FLOAREA IANSON TRAIAN , sa ma contacteze la nr de telf . 0767-266511 in vederea deschiderii unui proces !
  O zi buna !

  • Buna ziua sunt Doicar Liviu . Am cumparat in 2015 un apartament pe strada fabricii la etajul 3 . Eu locuiest in Italia si nu stiu cum sa procedez in cat stiu ca apartamentul a fost vandut la alte 3 sau 4 familii. Va rog sa ma ajutati cumva. E mail doicarliviu@yahoo.com

 2. voi oamenilor sunteti nebuni? mergeti la Dna la politie si bagati-l la puscarie pe nemernic! auzi din 2012? ce mai asteptati? nu o sa termine blocul niciodata pt ca sunt 4 clienti fraieriti pe acelasi apartament!

 3. Eu chiar nu inteleg de ce nu va adunatii totii pagubitii si sa il cautatii, si sa i d-ati foc sa arda ca un porc ce e, ca oricum nu o sa mai vedeti apartamentele sau garsonierele. Amenintarea cu judecata nu merge. Are cred cel putin vre-o 20 de procese si nu sa rezolvat nimic.

 4. Va meritati soarta! Cand va intalniti cu un agent care cu sudoarea fruntii incerca sa va gaseasca un ap bun pt voi si sigur din pc de vedere juridic, il trimiteti la plimbare. Cand sunati la agentie primul lucru pe care l aveti in cap e sa negociazi comisionul si eventual cum puteti sa mergeti pe langa.
  Va doresc numai chinuri si sa va da ti banii la smecheri, apa aeru si fraieru.
  Ps2: va meritati soarta.
  Un agent imibiliar.

  • Un agent imobiliar mai prost ca Tzeparul asta. Voi agentii, v-ati obisnuit sa nu miscati un deget si sa luati comisioane de mii de euro. Am incercat sa imi cumpar un apartament in toamna si am colaborat cu mai multe agentii din Cluj, dar ei se asteapta sa vezi un apartament si sa-l cumperi, daca nu faci asa inseamna ca esti super pretentios. Ia mai lasati-ma cu agentiile voastre , din punctul meu de vedere sunteti si voi niste tzepari mai mici. Astept sa vina criza din nou si sa va vad atunci cum umblati voi dupa clienti cum umbla ei acum dupa voi. Si atunci o sa iti doresc si eu numai chinuri, „fraiere”
   Un cetatean clujean.

   • Ma sugaciule pune mana la lucru ca asa se castiga banii.tu vinzi apartamentele altora si tu esti rupt in cur.fraieri is cei care vand prin voi si nu s in stare sa si vanda ei bunul pentru care au muncit!tu venit din padure le vinzi la fraieri casa!

  • Daca ai fi un profesionist in meserie , nu ai gandi asa ! Nu cunosti in ce imprejurari s-au incheiat aceste contracte , este vorba de acte notariale in regula , asa parea atunci !
   Iti doresc eu sa-ti schimbi meseria , oameni ca tine nu au ce cauta pe piata imobiliara !
   Sa ai o zi buna , ptr. a medita inainte de a scrie !

 5. AM FOST SA CUMPAR UN AP
  CAND AM VAZUT DE CINE E VORBA „CEL MAI MARE TEPAR DIN TRANSILVANIA” SI CIUDAT NIMENI INCA DE LA DNA NU S-A SESIZAT SA IL BAGE PE ATA IN CUR ASTA LA MITITICA ACOLO UNDE SI-O TRAG LA FUND ZILNIC SA VADA SI EL CUM E
  BAIATUL DOAMNEI DIRECTOARE DE LA CASA DE PENSII
  MAMA FURACIUNILOR DIN CLUJ
  ARE O FATZA PE FABRICII
  FATUCA STIE MESERIE LA FUTAT SI LA VORBIT NU MAI ZIC
  ABURESTE DE IESE FUM CLIENTII
  SI TE SI LASA SA VERIFICI FIRMELE TEPARULUI CARE TOATE SUNT IN INSOLVENTA SI ISI TOT FACE FIRME NOI CA SA NU DEA DE BANUIT
  SI VECINUL CARE CICA E ADEVARAT TEPAR A INCEPUT CONSTRUCTIA IN 2014 SI DEJA A TERMINAT UN BLOC
  ASA CA DRAGILOR CAND AUZITI DE FLOREA TRAIAN……SAU CAUTATI-I FIRMELE LA CARE E ASOCIAT
  EVITATI ORICE CONTACT DE CUMPARARE
  LASATI TEPARUL SA FIE TEPUIT DE ALTE TEPUITORI CA SA VADA CUM E SA VINA CU RABLA IN ORAS

 6. Batut paznicul pana spune unde e „patronul” ( minunat cum este folosit acest termen in romania ). pe urma cautat patron acasa si batut pana da bani. si inainte sa spuneti dar vai asa ceva, treziti-va dracu’ n-ati inteles ca altfel nu merge in tara asta? intrati frate peste el.

 7. … romanesc: lipsa de caracter, profesionalism zero, prostie cat incape, informatie zero, mintea la Pintea, minciuna, evaziune, furt, inselatorie, etc.Cam asta-i situatia, o gramada de fraieri si idioti care s-au uitat in gura unor excroci analfabeti si au ramas cu buzele umflate.Tara asta a noastra e o regiune populata de bezmetici idioti.Pacat ca niste retardati isi bat joc de altii si mai retardati!

 8. De peste 7 ani de zile acest individ ia avansuri de la diferite persoane fizice, mii si zeci de mii de euro. Face antecontracte la avocat si mai nou si la o doamna notar din Cluj.
  Ma mir ca aceste persoane pagubite nu merg la politie sa depuna plingeri penale.
  De ani de zile ziarul PIATA de la A la Z , este plin de anunturile lui la niste preturi de damping.

 9. Oare toate astea sunt adevarate? Cum de atatia ani nimeni nu a anuntat politia? Ce ati facut oameni buni cand v-ati intalnit patru proprietari pe acelasi apartament?

 10. Da, toate acestea sunt adevarate. S-a anuntat Politia si se pare ca tot ce pot face ei e sa astepte pronuntarea sentintei in privinta acestui caz. Ceea ce mi se pare jalnic. Oficial santierul e inchis dar lucrarile continua, ba chiar fara a se respecta normele de protectie a muncii, santierul nefiind inconjurat nici macar de o plasa de protectie. Se ridica placi de BCA cu un amarat de scripete deaspura capetelor trecatorilor…

 11. Intre timp se mai ridica un etaj peste blocul de pe Fabricii. Este incredibil cum autoritatile nu fac nimic… nu doar ca nu-l trag la raspundere, dar macar sa-l opreasca din a-si continua tepele.

  • Îl găsești la blocurile din zorilor..astăzi l-am văzut..era acolo cu niște muncitorii..îl poți găsi..Da ai nevoie de doi oameni îmbrăcați în muncitori..ca daca va vede automat o să îi întrebe ce fac acolo.. 🙂

 12. Dar oare nu v-ati pus un semn de intrebare referitor la pretul acestor apartamente? Cum e posibil in Cluj sa-ti iei apart cu 2 sau 3 camere la 38.000 euro!????

 13. Buna ziua, D-le reporter. Am fost si eu pagubita , in cazul acestui imobil de pe str. Fabricii, si am reusit sa-mi recuperez banii; E o poveste mai lunga, dar daca pot ajuta pe cei care sunt pagubiti, si la stoparea acestui caz, sunt dispusa sa va dau amanunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here