Problemele privind chiriile false din perioada organizării festivalului UNTOLD continuă să curgă una după alta şi în acest an. Tot mai multe persoane scriu pe rețelele de socializare că au fost păcălite de un cetățean ce are domiciliul în comuna Siliștea, Constanța pe nume Moise-Ioan Jean. Zeci de oameni spun că au luat țeapă de la constanțean, după ce acesta a postat pe www.olx.ro că închiriază apartamente sau garsoniere pe perioada festivalului UNTOLD. După ce victimele au plătit avansul, aceștia s-au trezit brusc în ajunul festivalului că apartamentul nu mai este disponibil. Mulți dintre cei țepuiți au făcut plângere la poliție și sunt dispuși să-l acționeze pe acesta în instanță.

Moise-Ioan Jean susține că toate s-au spart în capul lui și promite să le dea oamenilor banii înapoi, însă victimele nu cred că acest lucru se va întâmpla.

38205949_10156777033934009_4479485859904618496_n

”Și eu am aflat acum câteva ore printr-un mesaj pe WhatsApp că apartamentul pentru care deja am plătit 50% din valoarea chiriei nu mai este disponibil. Având în vedere că acest Jean Moise nu răspunde nici la mesaje, nici la telefon, voi merge la poliție și voi depune plângere penală. Observ că unii dintre voi știți de ieri. Eu aseară încă primeam mesaje de la el că totul este în regulă”, spune Camelia A.

”Sincer a primit vreunul din voi banii înapoi? El susține ca a mai restituit din ei, și mie mi-a promis aseară ca încearcă până la 10 că e banca deschisă în nu știu ce mall din București, că își trimite un prieten… după care pauză, nu a mai răspuns iar la telefon”, spune Diana D.

”Pe mine dimineață m-a anunțat că nu mai am cazare în condițiile în care aseară pe la ora 21:00 mi-a confirmat ca totul este în regulă”, spune Camelia.

”Mergeți la poliție și faceți plângere este clar că nu ne va răspunde nimeni. Eu am fost azi și am lăsat tot ce trebuie: chitanțe, actele lui, conversații. Nu am depus plângerea încă, dar în cazul în care banii nu ajung în contul din care au fost luați până când se termină acest festival, o voi depune. Vă pot asigura ca poliția îl caută. Dacă va fi nevoie voi merge cu asta până instanță, pe penal pușcărie, iar pe civil restituirea sumei de 2000 de lei + alte daune pentru stat pe străzi în valoare de 1000 de lei. Vă sfătuiesc pe toți să faceți la fel .La secție o să dați numai de persoane binevoitoare”, spune Andrei C.

”Văd că vorba buna nu funcționează, scopul meu nu este sa fac rău nimănui, însă văd ca nu se soluționează nimic. Am fost si am depus plângere la poliție după numeroase promisiuni… va sfătuiesc sa faceți același lucru cât mai curând pentru a ne rezolva problema!”, afirmă și Alexe L.

38193497_2002576656428685_7798572243348357120_n

„Acum 30 min am aflat că din păcate și eu am fost păcălită de acest individ. Hai sa ne unim si sa acționăm împreună penal împotriva lui! Eu am primit de la el pe WhatsApp poza după permis . Eu am platit avansul pentru anunțul cu garsoniera https://www.olx.ro/…/garsoniera-zona-marasti-cluj-untold-el… E-mailul lui este ioan_moise@telekom.ro”, spune Alexandra M

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here