La o săptămână după festivalul internațional organizat la Cluj-Napoca, artiștii teatrului „Puck” îi așteaptă pe cei mici la primele spectacole ale stagiunii 2023-2024, care au loc în acest weekend, scrie ZCJ.ro.


Stagiunea 2023 – 2024 a început pentru Teatrul de Păpuși „Puck” cu cea de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck. Desfășurat între 8 și 10 septembrie 2023, evenimentul a reunit în centrul Clujului și la Bonțida un număr record de 28.000 de spectatori.

Spectacolele programate în acest weekend

Sâmbătă, de la ora 11, la sediul Teatrului Puck, de pe str. I. I. C. Brătianu, nr. 23, este programat spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga.

Totul începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care le propune să îi ajute în găsirea unor comori, cu ajutorul unei poezii magice.

Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Balogh Dorottya și Mostis Balázs. Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie va fi prezentat duminică, 17 septembrie, de la orele 11 și 12.30.

Scrisă de Ion Creangă, „Fata babei și fata moșneagului” rămâne una dintre cele mai iubite povești pentru copii și părinți. Drumul către Sfânta Duminică și întâlnirea cu personaje fantastice precum Cățelușa, Părul, Fântâna și Cuptorul, sunt ilustrate scenic în spectacolul omonim regizat de Angelica Pamfilie. Respectând firul poveștii, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și modestie, despre bine și rău.

Citește și: Dezamăgire și preocupare. Municipalitatea  a declarat război naturii de pe râul Someș 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here