Trebuie să recunoasteam că în ziua de astăzi telefonul mobil este cumva o extensie a noastră. Nu plecăm nicăieri fără el și îl folosim aproape la orice. Îl putem oare considera un factor de stres sau de relaxare? Depinde din ce unghi privești și ce informații alegi să primești prin el!

Telefonul mobil este alături de noi tot timpul. De fiecare dată când plecăm de acasă, verificăm de două ori că l-am pus în geantă: cheile, telefonul, banii. Ne rezolvăm aproape toate treburile cu el. El este fereastra noastră către lumea exterioară, aflăm ce se mai întâmplă prin lume, cu ajutorul lui comunicăm cu oamenii care nu ne sunt aproape sau căutăm rapid o informație care ne trebuie pentru locul de muncă. Este însă doar atât? Așa cum ne conectează cu exteriorul, la fel de simplu ne poate conecta și cu interiorul nostru. Putem privi telefonul și ca o fereastră spre introspecție, nu numai ca un factor de stres. Ne poate aduce atât de multe beneficii încât nu ar mai trebui să îl blamăm atât de mult și să îl aruncăm departe cum ajungem acasă. Bineînțeles, este binevenită o pauză de la social media din când în când și e benefic să valorificăm conexiunile inter-umane în persoană decât cele online, însă este bine să-i privim și aportul pozitiv în viața noastră.

Atunci când simțim că trebuie să ne detașăm de la viața aglomerată zi de zi, telefonul poate să te ajute să intri într-o stare de meditație profundă. Există nenumărate mantre și aplicații care rulează muzică ambientală de vibrație înaltă, care imediat te transpun într-o sesiune de introspecție șamanică unică. Printre cele mai cunoscute aplicații se numără The Mindfulness, Headspace sau Calm. Poți de asemenea să îți setezi niște mesaje motivaționale pe care să le primești în fiecare dimineață. Astfel, te trezești cu o stare bună, prezentă, recunoscătoare, iar ziua începe altfel în sufletul și mintea ta. Doar câteva minute de meditație pe zi, în care să stăm doar noi cu noi pentru noi, îți pot schimba radical starea de spirit pe o perioadă lungă de timp. Iar lucrurile minore care nu ies conform planului nu te vor mai consuma atât de mult și vei aprecia lucrurile cu adevărat importante și de valoare din viața ta.

Pe lângă meditație, telefonul poate fi o unealtă excelentă de a te “scufunda” în lumea fantastică a cărților. Chiar dacă nu deții un e-book reader, telefonul poate cu siguranță să îl substituie. Dacă ești un cititor avid și nu dorești să cari după tine cărți greoaie tot timpul, există o mulțime de aplicații gratuite care îți oferă posibilitatea de a citi cărți, în diferite formate. Printre acestea, amintim Aldiko, Bookfunnel și Overdrive. Dacă însă ești pe grabă și nici nu ești un fan al cuvintelor, poți oricând să asculți cărțile tale favorite, cu ajutorul audiobook-urilor. Printre cele mai populare aplicații de acest gen sunt Audible, Bookmobile sau Blinkist, ultima având o paletă foarte largă de cărți de dezvoltare personală foarte cunoscute.

O altă metodă de relaxare preferată sunt jocurile. Această industrie s-a dezvoltat atât de mult încât oferta este foarte generoasă și poți găsi absolut orice joc îți trece prin minte și în varianta de mobil. Ba chiar, studiile arată că peste 70% din consumatorii de internet folosesc în primul rând telefonul mobil pentru a citi știrile sau a juca ceva, în detrimentul tabletei sau computerului personal. Așa că piața s-a adaptat și companiile mari de gaming au înțeles cât de important este să fie mobile-friendly. Spre exemplu, Angry Birds este unul dintre cele mai populare jocuri pe mobil din toate timpurile. Cu peste 50 de milioane de descărcări, jocul dezvoltat de o companie finlandeză își surprinde jucătorii cu noutăți la fiecare descărcare și încearcă să îl îmbunătățească tot timpul. Dacă îți plac provocările, poți de asemenea să joci chiar și jocuri de cazinou direct pe telefonul mobil. Nu trebuie să fii neapărat într-un cazinou pretențios sau să îți bați capul pe un laptop complicat. Chiar dacă ești un începător într-ale jocurilor de gen, poți învăța să joci blackjack online direct pe aplicația mobilă, iar PokerStars oferă explicații simple și directe în acest sens, spre exemplu. Dacă ești un fan al jocurilor de acțiune, oferta este și mai largă pentru jocurile de acest gen. Mortal Kombat X are o interfață foarte bună pentru telefoanele iOs si Android, iar Fortnite a creat o opțiune extrem de realistă pentru aplicația mobilă, culori vii si navigare simplă.

Posibilitățile sunt nelimitate în ziua de astăzi, iar acel dispozitiv mic din mâinile noastre poate fi o “comoară”. Îl putem privi ca o unealtă excelentă spre a atinge starea noastră interioară de pace și relaxare. Totul depinde de cum alegem noi să privim lucrurile și de ce fel de informații lăsăm să ajungă la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.