Ministrul Sănătății dorește modificarea calculului pentru rata de incidență prin introducerea tuturor focarelor existente. Premierul însă nu este de acord, deoarece consideră că nu există argumentare științifică în spate și doar ar complica lucrurile. Tot Cîțu a declarat că există anumite discuții în contradictoriu între el și Voiculescu, dar nu ia în calcul remanierea momentan.

„Dacă există analiza care să ne arate că în ce s-a făcut până acum au fost deficiențe și ele pot fi schimbare, merg în direcția de modificare, dar ce a fost făcut până acum a fost făcut bine. Ne uităm la cifre, la faptul că în România numărul de cazuri la ATI rămâne sub 1.000, ne uităm la apelurile la 112, ne uităm la informații și vedem că am gestionat bine această pandemie. Deci nu văd în acest moment de ce am schimba calculul. Pot să existe alte analize la Ministerul Sănătății, care să demonstreze contrariul. Le aștept, dar orice modificare trebuie să meargă în direcția simplificării”, a punctat Florin Cîțu. 

Focarele de COVID-19 din spitale și centrele de îngrijire vor fi incluse în calculul incidenței coronavirusului, începând de săptămâna viitoare, a spus vineri seara, la Digi24 șeful DSU, Raed Arafat. „Începând cu următoarea Hotărâre de Guvern, CNSU a decis că și focarele vor fi introduse, la solicitarea Ministerului Sănătății și a INSP. Nu vom mai scoate unele focare din calcul, ceea ce înseamnă totuși o creștere a incidenței, pentru că vor intra și focarele în calcul”, a spus Arafat. El a adăugat că măsura va intra în vigoare după ce va ieși hotărârea de guvern în acest sens, la mijlocul săptămânii viitoare, conform Digi24.

Citește și: Lista completă a scenariilor localităților din Cluj pentru începerea școlii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here