UPDATE:

”OLX caută mereu să ofere utilizatorilor o experiență plăcută de vânzare-cumpărare, de aceea monitorizăm, în mod constant, ca experiența de care utilizatorii au parte să fie una optimă. Prin instrumentele de care dispunem, am monitorizat acest anunț pentru o perioadă de timp, iar ca urmare a articolelor respective, ieri am luat decizia de a bloca contul acestui utilizator, notificându-l anterior.

Astăzi am primit reacții din partea acestuia, și într-o dorință de a continua acțiunile deja intreprinse de dumnealui, și-a creat un alt cont în care a publicat același tip de anunțuri, dar și acela a fost blocat. 

Încercăm prin toate acțiunile noastre să punem la dispoziția utlizatorilor un mediu de schimb plăcut și onest, de aceea, vom monitoriza în continuare astfel de acțiuni și vom interveni de fiecare dată când vom vedea periclitat scopul OLX.

Referitor la acest user, va fi în continuare ținut sub observație, astfel încât să evităm și să rezolvăm tentativele de fraudă”, ne-au transmit reprezentanții olx.ro.

___________________________

Știrea Inițială:

Ţeparul Traian Onuc  (fost Floarea Ianson) este cunoscut ca un mare escroc în imobiliare. Acesta a reuşit să dea peste cap şi să înnebunească zeci de familii şi a ajuns la performanţa de a le da coşmaruri multor oameni. Iniţial, Onuc a fost arestat, apoi a fost eliberat sub control judiciar, stare în care este judecat şi cercetat în mai multe dosare. Însă, în ciuda faptului că acesta are interdicţie de a mai vinde apartamente, Onuc încearcă în continuare să profite de încrederea oamenilor şi încearcă să vândă din nou, ilegal, zeci de apartamente în Cluj-Napoca.

 

Traian Floarea Ianson, cunoscut acum sub numele de Traian Onuc este un tânăr imobiliar clujean acuzat de mai multe persoane de înşelăciune. El le-a promis oamenilor că le vinde apartamentele din trei blocuri de câte opt etaje (două pe strada Miko Imre f.n şi un alt bloc pe strada Fabricii nr. 65-67), dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Niciunul dintre proiectele derulate de acesta nu respectă autorizaţia de construire, în fapt, oamenii au cumpărat apartamente în clădiri autorizate ca birouri. Ba mai mult, Onuc a vândut de mai multe ori aceleaşi apartament la clienţi diferiţi sau apartamente la etajul 9, într-un bloc care în realitate are 8 etaje sau situate la etajul 5, deşi imobilul a fost avizat doar cu 3 etaje şi etajul 4 retras. Din acest motiv, cumpărătorii nu au putut să-şi intabuleze locuinţele şi îl acuză pe Traian Onuc că le-a nenorocit viaţa, aceştia trăind acum în condiţii inumane, constrânşi fiind de faptul că şi-au irosit economiile de-o viaţă cumpărând iluzii cu zeci de mii de euro, iar acum nu mai au nimic.

miko imre

Ţeparul îşi caută noi victime

Deşi are interdicţie de a mai vinde apartamente în blocurile ilegale pe care le-a edificat,Traian Onuc e de neoprit,încearcând să-şi ducă la bun sfârşit misiunea şi anume să-şi vândă toate apartamentele din blocul ilegal de pe strada Miko Imre f.n. Aproape zilnic, ţeparul postează pe site-urile de profil anunţuri imobiliare prin care încearcă să vândă apartamente în diferite locaţii, folosindu-se de descrieri diferite şi de poze care nu reflectă realitatea. Spre exemplu, pe site-ul www.olx.ro, Traian Onuc se foloseşte de numele ”Vlad” (nume utilizator) unde prezintă apartamente spre vânzare sub preţul pieţei pentru a ademeni potenţialii clienţi, aşa cum a procedat şi în situaţiile precedente.

În prezent, pe site-ul mai sus menţionat, Onucprezintă spre vânzare 80 de apartamente cu sume cuprinse între 25.000 euro şi 40.000 euro. Acesta spune că apartamentele sunt complet finisate şi chiar dacă anunţurile poartă descrieri diferite, în reailtate este vorba despre apartamentele de pe strada Miko Imre f.n. Numărul de contact al ”dezvoltatorului” imobiliar, fiind acelaşi – 0757 591 930, număr de telefon ce-i aparţine ţeparului Traian Onuc. De menţionat că acesta doreşte plata doar cash şi nu prin transfer bancar.

Spre exemplu, la preţul de 32.000 euro, Onuc ne prezintă că vinde apartament cu două camere, complet finisat în zona Calea Turzii: ”Vând apartament în blocuri noi finisaj complet: gresie, faianţă, parchet, bideu, wc, uşi de interior, geamuri pvc, instalaţii contorizate. Disponibil de la etajul 4 cu predare în 30 de zile.Inf la tel: 0757 591 930 de luni-duminica inclusiv actele se fac pe loc între orele 8-20”.

Pe principiul ”Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”, Traian Onuc vinde de fapt apartamente pe strada Miko Imre, însă spre deosebire de dăţile trecute când încerca să-şi vândă apartamentele ilegale, acesta se foloseşte de descrieri diferite: Vă redăm câteva dintre acestea: ”Apartament 2,5camere. 65mp finisat 36.000€ la 1,8km de Grădina Botanică” , ”Apartament 2 camere. 50mp finisat e5/11 dec. 31000€ 2km de centru”, ”Garsonieră 16mp finisată complet 12.000€ cash la 2.4 km de UMF”, ”Apartament 2 camere 65mp Buna Ziua finisaj la alegere 35.000€ Cash”, ”Apartament 2,5camere 65mp finisat 36.000€! Avans 26.000€ , la 2km Haşdeu”, ”Apartament 2 cam. 65mp finisat 35000€ zona Str. Republicii (central)”, ”Apartament 3cam. Finisat 80mp 43000€ la 3km de FSEGA (iulius mall)”, ”Apartament 2cam. 55mp finisat complet Zorilor Sud 29999€”.

Şi astfel lista continuă şi astfel numărul persoanelor ţepuite de către Traian Onuc creşte.

  

Peste 100 de persoane înşelate

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-au trimis în judecată pe Traian Onuc sub acuzaţia că a înşelat 130 de persoane, de la care a încasat avansuri de peste 2 milioane de euro pentru apartamente în două blocuri pe care nu le-a finalizat.

Potrivit rechizitoriului, ”în perioada 2009 – mai 2016, cu ocazia încheierii unor antecontracte de vânzare-cumpărare autentificate ori atestate cu dată certă de către avocaţi şi notari publici din Cluj-Napoca, inculpatul Onuc Traian (fost Floarea Ianson) a indus în eroare un număr de 130 de promitenţi-cumpărători prezentându-le ca adevărată împrejurarea mincinoasă că are resursele financiare şi capacitatea lucrativă de a le transmite dreptul de proprietate şi a le preda în termen scurt folosinţa unor apartamente amplasate în imobilele aflate în curs de edificare de pe str. Fabricii nr. 65-57 şi str. Miko Imre, f.n., după caz, din Cluj-Napoca, continuând să le menţină în eroare, iar în unele cazuri determinându-le să-i suplimenteze tranşe din preţ, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase legate de construirea efectivă a apartamentelor ori de relocarea spaţiilor locative, fără a avea vreun moment intenţia de a îşi îndeplini obligaţiile contractuale asumate, denaturând în unele cazuri destinaţia reală pentru care au fost autorizate clădirile ori disimulând demersurile făcute în sensul schimbării destinaţiei, după caz, şi folosind în scopul captării încrederii victimelor schiţe tehnice mincinoase, determinându-le astfel să îi achite cu titlu de avans suma totală de 2.074.249 euro şi 701.104 lei (echivalentul sumei de 10.035.224,5 lei)”.

 

Locatar: ”Nivelul escrocheriei este unul foarte mare”

Convingerea socială este ca aceşti oameni care au cumpărat apartamente au intrat orbi în această situaţie, ei fiind de vină pentru nenorocul lor, prin cumpărarea unor apartamente fără realizarea unei verificări a actelor în prealabil. În replică, locatarii de pe strada Fabricii cred că în această escrocherie sunt implicaţi notari cu bună ştiinţă.

”Nu este aşa. Toate persoanele au încheiat antecontracte la notari din municipiul Cluj-Napoca sau promisiuni bilaterale cu supravegherea avocaţilor. Aşa că nivelul escrocheriei este unul foarte mare. Oamenii nu au fost sfătuiţi corespunzător nici măcar de către notarii la care s-au încheiat actele, fiind chiar cazuri în care aceştia au reuşit să încheie antecontracte fără să arate oamenilor actele ce stau la baza antecontractelor”, ne dezvăluie un locatar.

 miko imre fn

Promisiuni pe hârtie

Tot în clauzele contractuale, se specifică şi faptul că Traian Onuc s-a angajat să predea imobilul în stare finisată: ”Subsemnatul promitent-vânzător mă oblig să predau posesia imobilului descris mai sus ce constituie obiectul prezentului act, deîndată ce acest apartament va fi finalizat, în stare finisată, cu CT şi calorifere, uşă metalică, geamuri PVC, pereţi tencuiţi, gletuiţi, zugrăviţi, şapă, parchet, faianţă, obiecte sanitare, toate instalaţiile de utilităţi trase la poziţie şi contorizate, contractul autentic translativ al dreptului de proprietate urmând a se încheia până cel târziu la data de 15.02.2016”.

Aceste promisiuni au rămas însă doar pe hârtie. Locuitorii din blocurile ridicate de Traian Onuc trăiesc şi în prezent în condiţii inumane.

”Şi când începe să plouă, plouă de pe placa etajului cinci până pe podeaua parterului; plouă prin placa de beton, plouă printre pereţi şi polistirenul montat pe ei, ba chiar a plouat şi pe sub pragurile geamurilor. Plouă şi strică amenajările plătite de locatari, amenajări pe care au fost forţaţi să le facă din fonduri proprii, căci Floarea nu şi-a respectat termenele de predare, darămite finisajele prevăzute în acte. A venit iarna şi blocul n-are pereţi pe toate laturile la demisol, n-are sape pe holuri, şi iar îngheaţă apa în conducte, dar acum nu mai afectează cinci familii, ci vreo 40.

Ce soluţii sunt? Trebuie făcute lucrări de izolare măcar, şi de conservare, dar nu se pot face. Pentru că deşi oamenii, în mare măsura colaborează şi încetul cu încetul ies din impas şi vor duce totul la cap cu bun sfârşit, şi vor avea la final o lecţie de viaţă cum puţini au, nu se pot face lucrări, căci e ordin de sistare a şantierului. Ce faci când îţi plouă în casă, şi rişti să rămâi fără utilităţi pentru că fie îţi sunt tăiate, fie îţi îngheaţă, şi pe deasupra s-ar putea să rămâi şi fără casă?

”În ciuda tuturor întâmplate din acest bloc, oamenii vor nu numai să îşi rezolve lor problemele, dar vor să fie rezolvate problemele.

Pe puţini ne încălzeşte că Floarea va fi închis, când noi trebuie să ne finalizăm blocul. Cerem din toate părţile respectarea contractelor, aşa cum noi ne-am respectat partea noastră. Am fost oameni de bună credinţă, suntem în continuare. Nu urmărim câştig, ci dreptate. Nu cerem mai mult decât ni se cuvine, dar nici nu vom ceda ce e al nostru. Ce vrem? Vrem să finalizăm blocul, vrem să nu mai plouă în casă, vrem facturi pe numele nostru la utilităţi, vrem să nu mai cadă popi metalici de pe blocul în care stăm şi vrem domiciliu, cu acte în regulă”, povestea un locuitor de pe strada Fabricii nr. 65-67, bloc ridicat de Traian Ianson.

8 COMENTARII

 1. Buna ziua.

  Acest individ actioneaza pe site-ul imobiliaredoi.ro sub numele de utilizator Vlas si are postate foarte multe anunturi de insalatorie dupa cum puteti vedea accesand link-ul respectiv.
  https://imobiliaredoi.ro/author/vlas/
  Am depus deja 2 reclamatii pe site-ul respectiv dar nimic nu s-a facut, este lasat in continuare sa-si intreprinda activitatiile ilegale.

  O zi buna va doresc.

 2. Buna ziua.

  Va multumesc pentru articolul publicat ieri.
  http://gazetadecluj.ro/teparul-traian-onuc-fost-floarea-ianson-isi-cauta-noi-victime/
  Va informez ca acest individ posteaza anunturi in fiecare zi si pe alte site-uri imobiliare, chiar daca anunturile lui sunt reclamate si sunt sterse imediat el revine a doua zi cu alt nume de utilizator si posteaza din nou. Dragi oameni am rugaminte la dvs ca inainte de a cumpara o locuinta sa va informati foarte bine fiindca puteti cadea victime ale acestui individ si nu mai aveti nicio sansa sa va recuperati banii pierduti. Nu inteleg cum dupa atatia ani de activitati ilegale inca este in libertate. Politia, justitia, DNA-ul unde este in aceasta situatie?
  Va rog sa fiti foarte precauti.

 3. Suntem familia din poza care ati postat-o, ca sa aratati noile victime ale acestei escrocherii. Pot spune ca nu sunteti mai presus de talharul care a facut ce a facut. De ce nu ne-ati anuntat in legatura cu afacerile murdare care respectivul le facusem inainte? Va da-ti mari justitiari ca sa capatati vizualizari si publicitate, dar folositi aceleasi scheme murdare dar deghizate, musamalizate sa para ca vreti binele societatii. Sunt studenta in primul an de facultate, iar acea investitie a fost totul pentru mine, venind dintr-un oras indepartat. Mi-ar fi placut sa stiu ca oamenii cu care urma sa semnez un ante contract nu erau de incredere. Acum sufar pe basca mea, dar nu m-am putut abtine din a nu va atrage si dumneavoastra intentia.

 4. A prins si mama adineaori, un chilipir la 29000 de euroi in Zorilor , in spate la Leroy , mai avea doar 3 apartamente , iar cand a sunat sa se intereseze i-a servit alt numar ” ca sa nu mai treaca prin centrala ” …Circumspect , dau o cautare si voila …stirea cu teparul . Multumesc Gazeta de Cluj

 5. Posteaza in continuare si pe olx.
  „VINDE”garsoniere in Zorilor la pret de 20000 de euro,clar ca e „Teapa”!
  Dacă ar vrea sa-l bage la răcoare ar putea sa-l prindă în flagrant!Dar cum la noi e țara hoților…
  Mai are si alt nr de tel cu 0730…si isi zice Toni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here