Acuzată în trecut că a înşelat mai multe persoane pe piaţa locurilor de muncă, Anca Deac a deschis alte firme în Cluj Napoca prin intermediul cărora dă ţepe. Este vorba de firmele Intact Secretary SRL şi Work Sure SRL cu sediul pe strada Regele Ferdinand nr 6. Majoritatea celor care au apelat la aceste firme au plătit un comision de aproximativ 600 de lei în speranţa că, prin intermediul acestor firme, îşi vor găsi un loc de muncă. De asemenea, Anca Deac recrutează naivi şi prin intermediul site-ului www.muncescineuropa.ro. Potrivit surselor judiciare, poliţia a deschis o anchetă, Deac a fost amendată, dar îşi continuă ”afacerea” nestingherită.

 

Mai multe persoane spun că au fost înşelate de Anca Deac prin intermediul mai multor firme la care femeia este asociat şi administrator. Celor care apelează la serviciile firmelor respective li se promit locuri de muncă în străinătate dacă plătesc un comision în valoare de aproximativ 600 de lei. Însă, după ce plătesc banii şi semnează contractul de intermediere a locului de muncă, ghinioniştii aşteaptă până la calendele greceşti.

”Această firmă Work Sure e înfiinţată cam de 6-7 luni şi de aici au început dubiile. Pe pagina lor www.muncescineuropa.ro sunt vreo 10 numere de Call Center şi un singur număr de telefon şi acela de fix, la care am sunat azi şi au spus că nu le merge baza de date şi să sun vineri. Unei colege de-a mea i-au spus să sune miercuri. În fine, orice întrebări pui la un număr de telefon de pe site răspunsul e că „o să vă sune colegii de la Departamentul Plecări”, însă

pentru Departamentul Plecări nu există nici un număr de telefon. Pagina lor de facebook, WORK SURE, are 573 de aprecieri, dar e foarte săracă în conţinut. Cei care au dat like sunt angajaţii lor. Tot pe pagina muncescineuropa sunt nişte interviuri cu oameni cu contractul în mână, sonorul este foarte mic de abia se aude şi toate sunt făcute la Arad, unde am înţeles eu că ar fii sediul central.

Pe contractul meu de mediere scrie că angajatorul este NATURAFREUNDE KONSTANZ, iar această firmă nu există şi pentru Germania e ciudat să nu ai pagină web.

Din alte numeroase telefoane pe care le-am dat de pe pagina lor am mai aflat că se fac plecări săptămânale şi că ei colaborează cu 300 angajatori din Germania şi ei ar intra în baza lor de date şi de acolo îşi aleg persoanele care corespund cerinţelor. Însă, dacă eu am făcut contract pentru fabrica de ciocolată şi aveam de ales dintre Frankfurt, Stuttgart şi Munchen, atunci cum se poate să fiu aleasă de 300 angajatori ?! Pe CV am scris că ştiu trei limbi străine şi după vreo două ore am fost sunată şi am dat interviul în germană şi engleză, care a fost pozitiv, şi  m-au întrebat unde vreau să lucrez.

Într-o altă dată, când am mai sunat, le-am spus că am unele dubii despre ce se întâmplă şi m-au întrebat ce număr de contract de mediere am, l-am zis şi mi-au răspuns că să stau liniştită că o să plec”, spune o femeie din Mediaş care a apelat la serviciile lui Deac.

teapa locuri de munca ziardecluj

Prinde orbul, scoate-i ochii!

Anca Deac este administratorul firmei SC Colosseumul Muncii Externe SRL, cu sediul în Arad, dar care are un punct de lucru pe strada Moţilor în Cluj Napoca, SC QUALIFIZIERTE MITARBEITER VERMITTLUNG SRL sau SC QMV SA Cluj cu sediul tot pe strada Moţilor nr 35-37. Împotriva ei există mai multe plângeri depuse la ITM şi la poliţie.

Potrivit unor surse judiciare, modul în care este construită situează această schemă la limita legii. ”Cei care se fac vinovaţi de acest gen de înşelătorii sunt greu de dovedit pentru că funcţionează la limita legii. Modul de operare se înscrie într-un cadru legal. Ei înfiinţează o societate, o înregistrează la Registrul Comerţului şi o acreditează conform legii nr.156/2000. Închiriază spaţii în mai multe locaţii din ţară, fac un contract profesionist cu ajutor juridic de specialitate în care introduc diverse clauze cum ar fi că nu ai voie să le vorbeşti ireverenţios, să le faci reclamă proastă în mass media, că nu sunt obligaţi să te anunţe dacă le lipseşte ceva de la dosar, au o perioadă lungă de mediere de opt luni sau mai mult. În perioada de derulare a contractului de mediere, practic, nu ai cum să verifici nimic din activitatea lor. Dacă cei care au apelat la aceste servicii se plictisesc de atâta aşteptare, conform contractului  primesc între 15 şi 20% din suma depusă cu condiţia să se deplaseze la sediul lor,  aşa că practic nu scoţi banii de drum. Firma rămâne în perfectă legalitate cu aproximativ 100 euro/persoană”, arată sursa citată.

 

Ţeapa Hink

Gazeta de Cluj a prezentat în numerele anterioare mai multe cazuri în care cei aflaţi în căutarea unor locuri de muncă au luat ţepe de la firmele pe care le-au plătit pentru intermedierea unei slujbe.

Compania Hink HR se ocupă de recrutare şi selecţie, dezvoltare şi formare atât personală cât şi profesională. Firma o are ca şi administrator pe Dana Mureşan şi ca asociaţi pe Vasile Miron şi Carmen Mihalea Miron.

Mulţi clujeni îşi povestesc experienţa cu Hink HR, precizând totodată că firma recrutează oameni pentru agenţia imobiliară Edil şi Ziki Network, firmă ce se ocupă de activităţi de realizare a soft-ului la comandă, ambele firme fiind administrate de Vasile Miron, menţionat mai sus. ”Ţeapa”, cum o numesc cei trecuţi prin experienţă, datează de câţiva ani. Compania Hink HR încă funcţionează, iar pe site-urile care îţi oferă locuri de muncă observăm că Hink HR caută constant oameni pentru posturile veşnic libere şi actualizate zilnic.

Persoanele trecute prin experienţa Hink HR nu recomandă nimănui această companie din motiv că ”te vrăjesc că sunt serioşi”, iar după mai multe etape ale interviului urmează o perioadă de probă, training neplătit timp de o lună.

”Acolo e un haos, au o grămadă de posturi gen: consultant resurse umane, secretară, recrutor, back office, front office, asistent relaţii cu publicul şi practic nu e nicio diferenţă între poziţiile astea, pentru că toată lumea face acelaşi lucru. De multe ori nu ajungi pe postul pentru care ai aplicat, îţi spun că profilul tău a fost analizat şi te redirecţionează către un alt job care, spun ei, ţi se potriveşte mai bine. Toată lumea postează anunţuri şi se zbate acolo pentru cât mai multe CV-uri, că doar trebuie să îţi atingi target-ul şi apoi să suni lumea şi să o vrăjeşti, cu hârtiuţa în faţă.

Îmi pare foarte rău de fetele care termină psihologia şi cred că acolo e un job în care te poţi dezvolta ca profesionist, poţi să ai studii liceale, să fii zidar, femeie de serviciu, pentru că natura muncii e la mintea cocoşului, o munca de rutină, super plictisitoare, un mediu stresant şi o muncă prost plătită, în cazul în care se şi plăteşte.

Eu am suportat doar o săptămână „training-ul”, care e de fapt munca propriu-zisă. După o săptămână mi-am dat seama cum merg lucrurile acolo şi cum se rulează oamenii. Ei tot au job-uri active şi încă de multă vreme. Oare nu au găsit încă oamenii potriviţi? Sau oamenii nu rămân prea mult… ”, încheie Cristina B.

Sebastian Albescu

34 COMENTARII

 1. Si totuși atâtea oamenii înșelați si nimeni nu lasă comentarii la articolul o nedreptate a legi românești si a ITmului rușine si eu sunt unu dintre oameni înșelați dar cu timpul o să dea dublu înapoi cu încredere ca este un Dumnezeu rușine forțelor de munca ca le mai da autorizații de funcționare

   • Sunt curios daca esti chiar directoarea acelei firme sau chiar un client multumit!
    Nu de alta dar stiu 2 prieteni care stau dupa un raspuns de o luna deja!

     • buna adina te rog imi areti si mie contractul de munca apropo de clipul de pe yutube si eu pot sa fac un clip abia se aude te rog arata ne si noua contractu de munca si daca il postezi felicitari din partea mea .O zi buna si sarbatori fericite

  • Sincer nu stiu ce sa zic. Acum am sunat sa le verific dosarele amicilor mei si chiar directoarea insusi mi-a spus ca persoanele vor merge la munca! Nu merg cei care au probleme cu cazierul judiciar!

 2. Domnilor
  Buna va rog frumos sa ne sunați pe numărul urmator:0751693349
  Sunați-mă sa îmi spuneți dacă ia spus la cineva doamna Oana dacă o sa pleacă pe 15 sau pe 22 februarie 2017.
  Va rog sa ma sunați!!!!!!!

 3. E țeapă am sunat la sediu si mi sa spus de fiecare dată ca nu au sosit contractele din Germania nu pleacă nimeni doar suntem pacăliți de această firmă .

  • calineeee toate firmele fac loa fel, nu e niciuna mai breaza….hotie cu acte in regula si organele statului batran nu fac nimkic concret pentru a stopa hotia…

 4. Domnilor, persoanele care au incheiat contracte cu aceste firme, au platit si nu au plecat sunt rugate sa imi trasmita pe adresa de e-mail: ovidiuzara@gmail.com detalii (eventual si numar de telefon pentru a va contacta) sau pe facebook (username: Ovidiu Zara). Am sesizat faptul ca aceste firme nu sunt in regula, urmare a pataniei unui prieten. Am sunat la firmele respective (Intact Secretary SRL si SURE WORK SRL) si au fost foarte deranjati ca ma interesez de contractul incheiat de prietenul meu, fapt pentru care au refuzat orice dialog. Culmea este ca desi autoritatile cunosc activitatea celor din spatele acestor doua firme (au mai avut si alte firme), nimeni nu investigheaza. Mai mult, parte din cei care au luat teapa nu au facut plangeri penale, astfel ca nimeni nu poate fi pedepsit pentru aceasta escrocherie.
  In calitate de jurnalist voi investiga activitatea acestor firme si voi face demersuri la autoritatile competente sa ia masurile care se impun.

  • Masurile trebuie luate cat mai urgent pe toate căile posibile sunt excroci cu acte!
   Domnule ovidiuzara va stau la dispoziție pentru mai multe detalii!
   0752858659Munteanu

  • Si noi am platit la ei 650 de lei pe persoana in data de 5 ianuarie pentru ca au promis ca in 18 ianuarie deja plecam in germania .Dar dupa aia de cate ori am sunat au zis acelasi lucru ca nau venit inapoi actele din germania si sa avem rabdare.

  • Sunt din Galați şi în februarie eu cu alte două persoane am pățit la fel. Aveau o firmă Jobster srl . Am făcut o denunție (reclamație)La IPJ ARAD biroul „CRIMĂ ORGANIZATĂ ” pentru înşelăciune şi acum o săptămână au venit de la IPJ GALAȚI acelaşi birou de mai sus şi m-au citat pentru a da declarație în legătură cu reclamația asupra celor în cauză. Acum sper să se facă dreptate. O zi bună şi nu mai aveți încredere nici în „mama” cum spun românii pățiți.

 5. Niste gunoaie!!! Țeapă curata!!! Tocmai ce am fost la ei. Mi-au cerut 700 de lei și cică iti restituie 50 % din suma de mediere care ii 150 de ron restul de 550 ron nu se mai recuperează nimic.

 6. http://www.nrgprofessional.ro/ teapa curata si la aceasta firma. Peste tot minciuni, promisiuni de plecare si cand ajungi la ei se schimba lucrurile. La telefon iti spune ca au cazare si masa gratuit si cand ajungi acolo aceastea nu mai sunt incluse. cazarea la telefon iti spune ca e cu 2 persoane maxim in camera si cand ajungi la sediu spune ca stau 4 5 maxim. mincinosi ,tepari. Noroc ca sunt din arad si mi am permis sa nu semnez, ce sa faca oamenii din alte orase? toate sunt o apa si un pamant fratilor. gaby arad

 7. INTACT SECRETARY SRL si www. muncescineuropa.ro cluj strada ferdinand nr. 6 , am depus dosarul la ei pe 10 ianuarie si de atunci nimic. Nu mai raspunde la telefon. dar am un verisor care a plecat cu ei, nu i9n 2 sapt cum i s a spus la telefon ci peste 1 luna si nceva(m a rec la ei) …..sper sa ma sune…

 8. FRATILOR ! FACETI PLANERE PENALA LA PARCHET PENTRU INSELACIUNE , PROPUNAND MARTORI CARE STIU CA LA TELEFON VA SPUNE CA PLECATI IN 2 SAPT SI NU PLECATI NICIODATA IN REALITATE. MINIM 2 MARTORI , FARA MARTORI SE CLASEAZA DOSARUL SI UITE ASA HOTII FUNCTIONEAZA. DEPUNETI PLANGERE SI LA ITM, PROTECTIA CONSUMATORULUI.

 9. realitatea este urmatoarea: toate aceste firme tepare, intermediare incheie contracte cu 1000 cand au de fapt 10 locuri (asta cu girul statului roman) au 3 angajati amarati,incompetenti si dintre 100 de aplicanti pleaca 10 , asta e ponderea. toate firmele sunt la fel. oamenii nu au moralitate si cinste, ne mint pe toti si cand ii suni te amana pana mori. asta e romania condusa de teparii de la psd. plecati in occident pe cont propriu si nu mai dati banii la hoti. o firma serioasa nu cere bani inainte deloc.

 10. Aceasta firma situata in Cluj Napoca strada.Regele Ferdinand nr.6 nu mai răspund de doua zile la nici un număr de telefon!Acești excroci trebuie prinși și închiși pentru înșelăciune!!Suntem mai multe persoane care am semnat cu ei un contract de Mediere !Nici un răspuns de doua luni de zile.Cei care vor sa plece sau să semneze cu ei trebuie să știe totul despre ei.
  !Acesta este începutul și sfârșitul lor cu siguranță!

 11. Buna seara si eu am fost la acesta firma intact secretary (work sure) eu sint din apropiere de timisoara am platit o suma de 700 de lei toate bune si frumoase pe data de 03.04.17 am facut tot ce mi au spus pentru dosar 2 poze pasaport o poza in picioare dovada ca pot sa paresec tare etc pe data de 8.04.17 am incercat sa ii sun surpriza nici urma de ei vreo 10 nr de telefon si ma m hotarit ca pe data 11.04.17 sa merg pina la cluj si surpriza din nou pe Regele Ferdinand nr.6e nu se mai afla nici un birou de al lor intrebind pe cineva au spus ca sau mutat cu o saptamina in urma intrebarea mea nu exista nimic de a lichida aceste fenomene

 12. vin peste o saptamina din Afganistan sint ofiter in armata romana la servicile speciale am sa ma ocup de aceste persoane oameni buni va promit ca va anunt pe toti din partea mea un glont in cap pentru fiecare angajat ii caut si caut si gaura de sarpe si va promit ca ii gasesc daca justitia si politia institutile nu fac nimic am sa fac eu in numele pagubitilor

   • toate persoanele care au fost inselate de aceasta firma as dori sa scrie un mesaj cu nr. telefon si uniti sa demaram toate procedurile impotriva lor pentru a ne recupera banii .Toate institutiile statului roman ar trebui sa se sesizeze si sa ia masurile legale pentru ai opri pe acesti escroci.

  • Si eu am fost la acesta firma la sf lunii martie, intact secretary (work sure) am platit suma de 700 de lei, am facut ce mi-au cerut ei, medicina muncii, cazier, poze in picioare, poze pasaport, mintinduma ca voi pleca in germania la restaurant, in aprilie. Nici nu m-au contactat, am sunat eu si am luat legatura cu o persoana care mi-a spus ca nu au primit contractele de la Nemti si, daca vreau ma vor trimite in Olanda la rasaduri, in sera. La cateva zile am vrut sa iau legatura cu ei si nu a mai raspuns nimeni, nici in ziua de astazi nu mai am primit nici un telefon de la nimeni. Contractul prestari servicii de secretariat si Contractul de mediere sunt intocmite de un specialist, astfel sunt mici sanse sa recuperam suma initiala depusa. Nici 50% din suma achitata la semnarea contractului de mediere. (550 lei) Am mers la Sediul in Cluj-Napoca Str. Regele Ferdinand, Nr.6 Niste excroci :(((

 13. Vă rog, știe cineva ceva despre o firmă tot din Cluj SC vision secretary srl, tot cu recrutare de forță de muncă pentru Germania?

 14. Buna.
  Dar de londoneye human ressource srl ce stiti?! Tocmai a fost barbate miu pana la Cluj sa dea 700 lei si sa semneze un contract. Cica pleaca pe 3 august. Citind pe google, am devenit foarte sceptica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here