Dragoș Damian

Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj anuntă sprijinul pe care compania de medicamente il va aduce campaniei naționale de vaccinare COVID 19. Terapia Cluj, cel mai mare producator local de medicamente, pune la dispoziție autorităților centrul său pentru studii clinice ca să fie amenajat într-un centru de vaccinare. Acesta ar putea vaccina intre 500-600 de persoane zilnic in etapa a II-a campaniei.

Decizia a fost luata de catre Dragos Damian imediat dupa ce Emil Boc, primarul Orasului Cluj-Napoca, si-a exprimat nemultumirea fata de ministerul Sanatatii in legatura cu Ordonanta de Urgenta care obliga administratia locala sa imparta cheltuiala pentru centrele de vaccinare cu statul.

În opinia mea, vaccinarea trebuie să devină și efortul oamenilor de afaceri și să creăm toate condițiile să meargă repede. Când toată comunitatea de business va înțelege asta, vom avea 5-6 milioane de oameni vaccinați până la vară și ne luăm viețile și economia înapoi”, a declarat Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj.

Autorităţile au anunţat că sunt gata jumătate dintre centrele de vaccinare pentru etapa a doua, adică circa 370 de centre la nivel naţional, din calculele ZF, anunţând ca termen pentru funcţionarea tuturor celor peste 750 de centre până la 20 ianuarie. Mai sunt însă doar două zile până la începerea etapei a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here