Universitatea Oxford a anunțat oprirea studiului clinic ce presupunea testarea pe copii și adolescenți a vaccinului AstraZeneca. Oprirea studiului a fost motivată prin faptul că se aşteaptă noi informaţii referitoare la posibila legătură dintre vaccin şi cazurile de tromboză.

Studiul, iniţiat în Marea Britanie în luna februarie a acestui an, urma să fie realizat, conform BBC, pe un grup de 300 de voluntari cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Universitatea Oxford a motivat oprirea testărilor prin faptul că aşteaptă noi informaţii referitoare la posibila legătură dintre vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză apărute în mai multe ţări europene. Şapte persoane din Marea Britanie au murit în urma formării de cheaguri de sânge după ce li s-a administrat acest tip de vaccin.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că va prezenta până cel târziu joi, 8 aprilie, rezultatul evaluării sale cu privire la posibila legătură între vaccinul AstraZeneca şi trombozele semnalate la pacienţi imunizaţi cu acest ser.

Anunţul survine la câteva ore după ce şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri, menţionase existenţa unei legături între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin, conform Digi24.

Citește și: Polițista locală din Turda decedată ar fi refuzat vaccinarea cu AstraZeneca, a transmis Istvan Tasnadi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here