Pandemia ne-a afectat viața în aproape toate aspectele sale. Grădinăritul și cultivarea plantelor pe cont propriu au devenit și mai populare. Impactul liniștitor al naturii, aspectul îmbunătățit al împrejurimilor, disponibilitatea de a accepta noi provocări și hrana ecologică de înaltă calitate ne-au inspirat să aruncăm o privire mai atentă la grădinile noastre. Grădinile de legume redescoperite se bucură de cea mai mare popularitate. Un petic de pământ și o selecție de semințe de calitate sunt suficiente pentru a gusta culturi delicioase ecologice. Puteți găsi aici semințe care germinează eficient:

https://gardenseedsmarket.com/semine-de-legume

Cine ar trebui să cultive o grădină de legume

Cultivarea legumelor pe cont propriu aduce multe avantaje. Legumele proaspete sunt o sursă de vitamine și alți nutrienți care vă influențează în mod benefic sănătatea. Nutrienții bine absorbiți și reducerea compușilor artificiali care apar în legumele cultivate industrial se numără, de asemenea, printre beneficiile pentru organism. Semințele și răsadurile ieftine, o creștere relativ ușoară și posibilitatea de a folosi chiar și cel mai mic petic de pământ aparțin avantajelor legumiculturii. O grădină de legume este o soluție viabilă din punct de vedere economic, care necesită doar timp și forță de muncă. Cultivarea legumelor este o distracție grozavă dacă ai obiective clare, îți place să-ți petreci timpul cu activități fizice și la final să vezi rezultatele muncii tale.

Cerințe de bază pentru grădina de legume

Alegerea unui amplasament face parte din condițiile de bază pe care trebuie să le luați în considerare la amenajarea unei grădini de legume. O zonă însorită de pământ, ferită de vânt și de poluarea străzilor, ar fi perfectă pentru creșterea acestora. Nu uita de confortul tău. De asemenea, trebuie respectată distanța până la o sursă de apă sau un rezervor de apă de ploaie. Un alt factor crucial este calitatea solului. Cele mai multe plante preferă un sol permeabil, fertil, care se încălzește rapid. Pe lângă proprietățile solului, un rol important joacă și pregătirea sa corectă. Plivitul, îndepărtarea pietrelor și buruienilor, cultivarea solului și fertilizarea inițială sunt pachetul de îngrijire de început absolut necesar, care trebuie efectuat înainte de plantarea patului de legume.

Alegerea legumelor

Selecția de semințe de legume este practic nesfârșită. Ceea ce alegeți ar trebui să fie în primul rând ceea ce vă place să mâncați. Dacă ții cont de preferințele tale culinare, poți fi sigur că recolta ta va fi folosită în mod corespunzător. Un factor important este să potriviți speciile de plante cu condițiile specifice de creștere ale grădinii dumneavoastră. Alegerea legumelor poate depinde uneori de zona pe care o ai la dispoziție. Având un petic de pământ mai mare, vă permite să alegeți specii viguroase, precum dovleceii. Dacă aveți doar o grădină mică pentru a vă cultiva legumele, alegeți speciile pe care le puteți mânca imediat după recoltare. Piața oferă o gamă largă de specii și soiuri. Printre acestea se numără și legumele care cresc întotdeauna bine și sunt consumate cu nerăbdare, cum ar fi ridichea, salata verde, rucola, mărarul, pătrunjelul, sfecla roșie, fasolea, morcovul, spanacul, arpagicul și ceapa (crescut din bulbi mici). Cultivatorii mai îndrăzneți ar trebui să încerce să planteze castraveți, roșii, precum și soiuri de salată verde mai puțin populare. Alegeți mai întâi câteva specii de legume, de preferință cele care pot fi semănate pe câmp. Veți găsi aici semințe de calitate premium:

https://gardenseedsmarket.com/semine-de-legume 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.