Sâmbătă, 11 octombrie 2014, în ordanizarea Asociaţiei de Tineret ASTRU-Cluj, se va desfăşura în Parohia “Sfântul Nicolae” din Parohia Floreşti, a XI-a ediţie a Întâlnirii Tineretului din Eparhia de Cluj-Gherla, cu tema „A trăi precum fraţii” şi motto-ul „Fericiți cei săraci cu spiritul căci a lor este Împărăția Cerurilor” (cf. Matei 5,3). Întâlnirea Eparhială a Tineretului 2014 reprezintă o etapă importantă în organizarea Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic (INTC) care se va desfăşura în 2015 în perioada 22-26 iulie la Cluj-Napoca.

Tinerii, însoţiţi de preoţii parohiilor din care fac parte, vor fi primiţi la biserica de pe str. Avram Iancu nr. 330 din Floreşti, la ora 10.00, urmând ca, la ora 10.30 să fie primit în mijlocul tinerilor Episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. De la ora 11.00 este programată Sfânta Liturghie Arhierească în cadrul căreia unul dintre tinerii Eparhiei de Cluj-Gherla, absolvent al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică, secţia Pastorală, subdiaconul Marius Cîmpean, va fi ridicat la treapta slujirii diaconale, prin punerea mâinilor Preasfinţiei Sale Florentin.

După prânz cele câteva sute de tineri care şi-au anunţat participare, vor avea parte de un program diversificat, ce va cuprinde cateheză, ateliere în echipe, momente de rugăciune, dar şi de relaxare.

Experienţa din anii trecuţi a dovedit că această întâlnire este semnificativă pentru tinerii din Eparhia de Cluj-Gherla, oferind tinerilor oportunitatea de a se întâlni, de a se cunoaște, de a participa la activități de formare umană și spirituală, de a-și manifesta entuziasmul prin momentele culturale și artistice, avându-l în centru pe Isus Hristos, singurul care poate să ofere răspunsuri profunde întrebărilor tinerilor.

Sfântul Părinte, Papa Francisc, în mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului din acest an a invitat tinerii: „Să aveţi curajul să mergeţi împotriva curentului! Să aveţi curajul adevăratei fericiri! Spuneţi nu culturii provizoriului, a superficialităţii şi a rebutului, care nu vă consideră în măsură să asumaţi responsabilităţi şi să înfruntaţi marile provocări ale vieţii!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here