Droguri

TSD, organizația de tineret a partidului PSD vine cu o serie de 22 idei care ar putea zdruncina serios scena publică românească. Ideile datează de acum patru ani, dar puține au avansat.

Tinerii social-democrați propun, printre altele, lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase, dar și lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane, scrie antena3.ro.

Tesediștii mai propun și lansarea unei dezbateri naționale privind recunoașterea drepturilor comunității LGBT, dar și lansarea unei dezbateri publice „România, toleranță zero la discriminare” , pentru a lupta împotriva prejudecăților care există în spațiul public față de diverse minorități.

Social-democrații au și propuneri economice: lansarea unei dezbateri naționale privind introducerea cotei progresive de impozitare, regândirea programului Prima Casă pentru a facilita accesul la acesta și pentru tinerii cu venitul minim (o familie tânără are un venit de aproximativ 2.500 de lei pe lună, iar rata pentru Prima Casă este de 1.200 de lei, mult prea mult pentru a putea supraviețui și cu celelalte cheltuieli lunare); construirea unui program real de internship pentru toți tinerii (atât din mediul universitar, cât și din liceele tehnologice), pentru eliminarea sintagmei „dacă nu ai experiență, nu te pot angaja”.

Pesediștii mici vor și introducerea votului de la 16 ani în noua Constituție și a votului electronic.

Președintele TSD, de acord cu legalizarea drogurilor ușoare în scop medical

Contactat de Antena3.ro, președintele TSD, deputatul Gabriel Petrea, spune că cele 22 de idei au fost lansate în urmă cu patru ani în dezbatere, unele au avansat, altele mai puțin.

Petrea se declară favorabil legalizării drogurilor ușoare în scop medical și de ce nu, în scop recreațional, cu anumite condiții.

„Ideile au fost lansate atunci, unele au fost preluate și duse mai departe ca inițiative legislative, cea privind drepturile persoanelor LGBT de către domnul deputatul Petru Florin Manole, altele au rămas la nivel de discuții cu instituțiile statului. Cu drogurile ușoare e o discuție mai amplă, noi am avut o discuție cu cei de la Ministerul de Interne. E un subiect mai sensibil. Haideți să nu fim ipocriți, ele se consumă în rândurile tinerilor, nu putem spune că nu. Nu este un subiect de ocolit.

Eu sunt de acord cu legalizarea drogurilor ușoare în scop medicinal. După o discuție cu medicii, cu instituțiile statului, dacă se constată o migrație a consumatorilor din zona drogurilor periculoase în cea a drogurilor ușoare, aș fi de acord și cu legalizarea consumului în scop recreațional, așa cum se întâmplă și în alte state ale lumii”, a declarat Petrea.

2 COMENTARII

  1. După roadele lor îi vei cunoaște… droguri, prostituție, libertinaj pentru tineretul de tip nou, omul amorf, fără minte și fără conștiință. Doar tirania celui care îi șoptește neîncetat „important e ca tu să te simți bine”.
    Iar propunerea asta e cireașa de pe tort: „Pesediștii mici vor și introducerea votului de la 16 ani în noua Constituție și a votului electronic.”
    Adică să nu mai scăpăm niciodată de ei. Cineva de la secția adulți, ar trebuie să îi tragă de urechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here