O organizație criminală de români, care trafica tot cetățeni români pe care îi exploata în condiții extreme de muncă, a fost destructurată de forțele de ordine, în urma unei cooperări între Garda Civilă spaniolă, Poliția Națională şi Poliția Română.

Clanul era format din 8 membri ai aceleiași familii, potrivit antena3.ro.

Totul a ieşit la iveală în urma unor plăângeri făcute de victimele clanului în orașele Villena, în Alicante, și Coria del Rio, în Sevilla, Spania.

Mai multe plângeri au fost făcute de victimele clanului în 4 orașe din Spania. Acestea nu aveau legătură una cu alta, însă poliţiştii au descoperit același mod de operare folosit de indivizi pentru a-şi atrage victimele: naționalitatea traficanților şi locurile comune în care erau sechestrate victimele respectiv locurile unde erau puşi să muncească mai mult de 10 ore pe zi, în toate zilele săptămânii.

Pe 23 decembrie 2020, după o anchetă amplă demarată în 2019, poliția a intrat în forță în casa în care trăiau cei opt membri ai clanului, dar și cele 10 victime ale lor. Membrii organizației criminale au fost arestați și acuzați de trafic de persoane, exploatare umană, apartenență la o organizație criminală și fals în acte, notează ziarulromannesc.es.

Victimele erau sechestrate şi exploatate. Printre ei, o minoră de 14 ani, însărcinată

Potrivit anchetei, victimele, români în situații vulnerabile, erau aduse în Spania cu promisiunea unei munci decente și a unor condiții de viață mai bune.

La sosirea în Spania, clanul informa victimele că au o datorie de 500 de euro, pentru formalitățile de angajare, cazare și hrană, pe care urmau să o achite din salariul infim pe care-l primeau. La scurt timp, clanul înceta să mai plătească victimele şi aplica dobânzi la datoria iniţială.

Mai mult, indivizii le-au luat oamenilor pașapoartele și telefoanele mobile şi i-au obligat să trăiască într-o singură cameră, în condiţii inumane, la etajele superioare în casa unde locuiau şi ei.

Practic, victimele stăteau înghesuite într-o cameră, dormeau pe saltele murdare, nu aveau nici curent electric, nici apă caldă şi erau obligate să muncească 10 ore pe zi.

Citește și 10 persoane care se ocupau cu traficul de moldoveni condamnate cu suspendare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here