Gazeta Sporturilor a scris acum două zile despre fețele nevăzute din interiorul CFR Cluj, oameni din umbră care au preluat conducerea clubului de la trioul Paszkany-Mureșan-Razvan Zamfir. Astăzi, GSP prezintă noi amănunte din culisele sărbătoririi titlului și prezintă dovada conviețuirii dintre oficialii clubului și capi temuți ai lumii interlope, scrie gsp.ro.

Duminică, 12 mai, imediat după decernarea trofeului pe stadionul Constantin Rădulescu, jucătorii, antrenorii și oficialii clubului CFR Cluj au mutat petrecerea în restaurantul Davinci. Într-o sală de bal imensă, peste 150 de oameni au celebrat al 5-lea titlu din istoria echipei.

Mulți dintre aceștia au venit la Cluj din toată țară. Ioan Gheorghe Varga, zis “Neluțu” – omul pe care Gazeta l-a descris miercuri ca fiind unul dintre “campionii din umbră” – a rezervat 80 de camere la Grand Hotel Italia.

Gazeta a descoperit că, printre invitații veniți de la București special pentru a fi alături de Varga în momentul celebrării titlului, se numără și capi periculoși ai lumii interlope.

A doua zi după meciul cu CSU Craiova, pe contul de Facebook al lui Emil Mircea Băluș, zis ”Mircea Nebunu”, au apărut mai multe fotografii de la petrecerile date de CFR Cluj în 2018 și 2019, cu ocazia câștigării campionatului. Mircea Nebunu este liderul temutului clan al Sportivilor. În 2004, el a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru “tentativă de omor calificat”.

“Bravo Familia mea! Uite Steaua”, scrie Băluș la o fotografie din mai 2018, în care apar omul de afaceri german Abris Lelbach (vezi aici rolul său la CFR Cluj), președintele CFR Cluj, Marian Copilu și Neluțu Varga. Alături de cei trei, în imagine mai apare Milu Constantin, un personaj din Ploiești care în 2016 a fost inculpat pentru “şantaj, complicitate la şantaj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

screenshot 2019 05 17 at 16.07.36

Lelbach (stânga), Milu, Copilu și Neluțu Varga (în sacou negru) sărbătoresc titlul din 2018. Sursă: Facebook

CAPUL CARANILOR, PRIETEN CU VARGA

Cea de-a doua poză postată de Mircea Nebunu are descrierea:

“Familia mea!!! Bravo CFR!!! Steaua nu este in stare!!!!”

În poza făcută, duminică seară, la restaurantul Davinci apare un bărbat care ține în mână trofeul de campioană și medalia oferite de LPF (foto jos)jucătorilor de la CFR Cluj. Personajul este prieten la cataramă cu Neluțu Varga și se numește Aurel Răducan, mai cunoscut sub numele “Aurel a’ lui Caran” sau “Aurel Caran”.

screenshot 2019 05 17 at 16.07.15

Proaspăt eliberat din penitenciar, bărbatul care arată mândru trofeele CFR-ului este capul unui alt clan interlop extrem de periculos: Caranii. În 2015, Aurel Caran a fost dat în urmărire internațională după ce a dispărut din arestul la domiciliu primit în timpul anchetei într-un dosar de cămătărie.

Caran era condamnat din 2012 la 3 ani și zece luni de închisoare după ce a tras mai multe focuri de armă asupra fratelui său, și el unul dintre capii clanului. Numele lui Aurel Caran a apărut și într-un dosar de prostituție cu minore.

aurel raducan

Gazeta Sporturilor a încercat să obțină o reacție din partea clubului CFR Cluj în privința prezenței la petrecere a acestor persoane din lumea interlopă, însă s-a lovit de tăcere.

În timp ce Aurel Caran se poza cu trofeele, la câțiva pași distanță stătea chestorul în rezervă Toma Rus, omul adus de Neluțu Varga în club pentru a ocupa postul de director de securitate. Controversarul Rus a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) din Cluj până în 2006. Fiii săi, Adrian și Ionuț Rus, au fost legitimați la CFR imediat după preluarea clubului de către grupul lui Neluțu Varga.

caran varga rus

La petrecerea de duminică seară, alături de interlopi, polițiști și oameni de afaceri pestriți, în sala de la Davinci s-a aflat și politicianul Vasile Dîncu pe care Neluțu Varga îl numește “Șeful” în discuțiile cu angajații.

Varga și Dîncu sunt prieteni apropiați. Fostul vicepremier din guvernul Cioloș este și un apropiat al lui Răzvan Burleanu, președintele FRF pe care – susțin surse din clubul CFR – Dîncu îl va năși în această vară la nunta cu Anamaria Tulumb.

abris lelbach 0

Vasile Dîncu (primul din dreapta) râde la petrecerea de duminică seară în timp ce discută cu Varga, Dan Petrescu și Copilu. Lelbach este încercuit. Sursă: Ziar de Cluj.

Sursa: gsp.ro

1 COMENTARIU

  1. Apreciez investigatiile dumneavoastra insa atentie la exprimare .Nu poti spune „capi periculosi ai lumii interlope” evident ca sunt periculosi din moment ce sunt interlopi adica rau famati,nefrecventabili, infractori,
    sobolani la costum si cravata. In esenta titlul de campioana castigat de CFR nu valoreaza absolut nimic doar un paravan pentru a spala probabil bani din infractiuni diverse:camatarie cum ati mentionat, bani spalati probabil de Dancu pentru servicii, partide, diverse sume de bani ce nu pot fi justificate.Valoarea fotbalistica a CFR Cluj in fotbalul european este NULA.Dar valoarea de exploatere a brandului si de justificare a unor cheltuieli cu bani parfumati este nepretuita.Titlul de tinichea pentru gloria efemera a interlopilor care il pun pe Bursucul Petrescu la piept ca pe o decoratie.Jenant.Foarte bun articolul.Toma Rus nu are nevoie de prezentare este „Padrino” de multi ani, tatal interlop al interlopilor din Cluj si nu numai.Fara sa aiba un aspect fioros , Toma e invincibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here