Unele dintre cele mai valoroase terenuri din judetul Cluj au fost facute cadou### Procesul verbal demonstreaza ca ar putea exista erori în acest caz### Primarul promite anularea titlurilor ilegale.

Epopeea proprietarilor terenurilor din comuna Floresti continua. Daca în urma cu câteva luni ei erau afectati de masurile luate pentru construirea autostrazii Transilvania si de preturile foarte mici fixate pentru exproprierea terenurilor, mai nou acestia au constatat cu stupoare ca s-a intervenit în registrul agricol si ca, terenurile lor ar putea sa nu mai fie cum au fost. Pretul unui mp de teren în zona se apropie de 100 de euro, iar în localitate se construieste de zor.

Marul discordiei dintre Primaria Floresti si locuitori a fost zona Hotarlab. Locuitorii s-au întâlnit lunea trecuta cu primarul comunei , Ioachim Vancea si au reclamat modul în care sunt acordate titlurile de proprietate.

Harababura din Floresti

Locuitorii din zona au afirmat ca la întâlnire au fost prezenti aproximativ 100 de oameni nemultumiti. Ei au constat ca au fost acordate titluri celor care, de fapt, nu aveau terenuri în zona astfel încât parcelele le sunt acum truncheate. Potrivit acestora reprezentantii Primariei, care îi amâna si asa de foarte mult timp, au profitat de aceasta întâlnire pentru a mai cere timp pentru rezolvarea problemelor. Oamenii au contestat corectitudinea deciziilor Primariei si au afirmat ca exista titluri de proprietate acordate fara nici un temei legal. Adica, exista persoane care initial aveau parcele în zone mai izolate, mult sub valoarea celor din zona aflata în litigiu. Chiar daca acestia sunt împroprietariti pe baza unor legi de recompensare, aceasta masura este luata în defavoarea adevaratilor proprietari.

Terenurile sunt, de mai mult timp, în atentia agentiilor imobiliare si a firmelor de constructii care deja investesc masiv în zona si ar putea fi vândute, în orice moment pentru sume fabuloase.

„E posibil sa se fi gresit”

Inginerul Dorin Petrusa, reprezentantul Primariei si cel care se ocupa de eliberarea titlurilor de proprietate a declarat ca, într-adevar, luni, în cadrul întâlnirii mentionate s-a pus problema corectitudinii actelor existente. El a constatat ca situatia din zona e ceva mai speciala fiind vorba tocmai de cele mai bine cotate pamânturi din localitate si ca cele mai grave probleme sunt legate de dificultatea de a colabora cu oamenii.” Nimeni nu ar ceda nimic, când e vorba de pamânt. Noi vrem sa lungim parcelele pentru a-i multumi pe toti, dar exista în zona niste stâlpi de înalta tensiune si nimeni nu vrea ca acestia sa treaca pe terenurile lor”. Din pacate pentru cei care detin proprietati în aceasta zona hartile existente nu sunt foarte clare, nefiind facute la scara.

În procesul verbal întocmit luni de catre primar se precizeaza ca au fost prezenti în Primarie 23 de persoane si nu 100 cum au declarat oamenii.

În documentul întocmit la fata locului se mentioneaza „ca se va începe anularea titlurilor de proprietate pentru terenurile mai mari decât cele corecte”, ceea ce da dreptate oamenilor. Dorin Petrusa recunoaste ca în acest caz „nu este exclus sa se fi acordat titluri în mod ilegal”.  El a precizat ca acum încearca „sa faca ordine, solutionarea problemelor nu se poate face asa, peste noapte, important e ca dorim sa ajungem la un acord cu oamenii, acceptat de toate partile”.

Ligia Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here