Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că Elena Udrea poate fi extrădată din Costa Rica și în lipsa unui tratat de extrădare, explicând că este necesar să fie urmați mai mulți pași.

Extradarea este posibilă chiar în lipsa unui tratat bilateral în domenuil extrădării. (..) Este necesar ca persoana condamnată ce urmează să fie extrădată să fie dată în urmărire internațională. Nu avem un tratat bilateral cu Republica Costa Rica de extradare însă cooperarea poate să aibă loc pe două proceduri distincte, a declarat Tudorel Toader.

Intervalul de timp în care se poate finaliza procedura de extrădare ţine de legislaţia Republicii Costa Rica. Repet: am avut un caz finalizat de extrădare pe bază de reciprocitate şi un altul este pe rol. Prin urmare lipsa tratatului bilateral, nu împiedică procedura de extrădare, fie pe curtoazie şi reciprocitate, fie pe baza convenţiilor şi tratatelor la care România şi Costa Rica sunt părţi.
Trebuie ca instanţa să verifice condiţiile, să adrese MJ, care la rândul său să verifice şi să
adreseze cererea de extrădare. Până la această oră, MJ nu a primit nicio solicitare, nicio informare cu privire la procedura de extrădare, a mai spus ministrul.
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here