Procurorul Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, care instrumentează dosarul privind acuzațiile de fraudă electorală din Sectorul 1 din București, a decis ca toate buletinele de vot și procesele verbale de la alegerile locale din 2020 să fie expertizate și renumărate.

„A fost decisă expertizarea conținutului fiecărui sac cu voturi și cu procese verbale, aceastea urmând a fi, cu ocazia acestei proceduri, renumărate. Pentru a realiza această expertiza este, însă, nevoie,  de polițiști care să fie detașați și angrenați în acțiunea extrem de laborioasă, dar și de spatii adecvate, securizate, acolo unde sacii vor fi, pe rând, deschiși pentru a se trece la numărarea conținutului acestora”, au precizat sursele judiciare, potrivit România TV.

Sursele judiciare au precizat că întreaga operațiune va fi finalizată în câteva luni, urmând ca dosarul să fie finalizat până la finele anului viitor.

Reamintim că, după alegeri, în spaţiul public au apărut imagini de pe camerele de supraveghere din incinta sălii în care erau depozitaţi sacii cu buletinele de vot, în care apar mai multe persoane care umblau la saci.

Imediat după difuzarea imaginilor în presă, PSD a acuzat USR de „fraudă electorală”. Primarul ales la Sectorul 1, Clotilde Armand, a declarat că respectivele imagini sunt de la procesul de numărare a voturilor, iar persoanele care intră în cameră sunt doar observatori.

Citește și Voturile pentru PSD din Sectorul 1, găsite ascunse într-o cameră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here