Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat că până la sfârșitul anului 2021 au fost demolate 3.600 de garaje, iar estimările arată că încă vreo 5.000 de garaje mai sunt de demolat în municipiu.

„Sunt anumite zone unde creșterea numărului de locuri parcare, după reamenajare, este peste media de 22-24%, sunt alte zone cu o rată de creștere de 10%. În funcție de zonă, este posibil și să rezulte doar numărul fix de locuri de parcare al celor demolate. Crește și numărul de spații verzi, nu avemgazon, dar avem arbori, care sunt mai eficienți în lupta cu poluarea”, a declarat viceprimarul.

Dan Tarcea a mai precizat că cei care desființează benevol garajele vor beneficia de loc de parcare, iar majoritatea oamenilor s-au conformat.

„Avem de făcut verificări și în celelaltle zone, sunt foarte multe terenuri retrocedate de instanță, sunt care nu vor putea fi desființate, în zona Mănăștur, în Grigorescu. Dacă ar fi să luăm ritmul de demolare de până acum, estimarea ar fi că în 3 ani ar trebui finalizată aceasta procedură. În 3 ani ar urma să fie desființate toate garajele de tablă din municipiu”, a punctat Tarcea, scrie Zcj.ro.

Citește și: Cluj-Napoca se transformă în șantier. Lacrimile după garaje, transformate în pavaje

3 COMENTARII

  1. Mo, parkingurile PROMISE, unde p…la mea sunt, mancati-asi gura aia mincinoasa. in loc sa faci ca bouu’ piste pe care sa tragi dungi, mai bine dai la „baietii dastepti” sa faca cate un parking micutz printre bloace. Si asa chiar rezolvi problema cu parcarea masinilor riverane si guest si mai ramane si loc de spatii verzi si parcuri. Ce, jupanu-to Videanu, nu stie sa aduca din China parkinguri la container? Tot asa cum aduce granit sintetic, cu bamporu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here