Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj a retras de pe piață câteva tone de biocide, iar altele au fost interzise pe motive de neconformitate.

Potrivit DSP Cluj, au fost au fost efectuate 582 controale și 2 recontroale privind respectarea prevederilor legale în domeniul produselor biocide. Au fost vizați 3 producători, 22 distribuitori, 557 utilizatori profesionali. „Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat 3 sancţiuni, din care 1 avertisment şi 2 amenzi în valoare totală de 5800 lei. Principalele neconformități constatate în cadrul acțiunii tematice de control la operatorii de servicii DDD/curățenie-dezinfecție au fost: procedurile operaționale nespecifice ptr tipurile de produse utilizate și pe domenii de activitate, fără modul de utilizare al produselor biocide și neprelucrate personalului prin proces verbal cu semnătură; lipsa cursului de instruire notiuni fundamentale de igienă; spațiie neigienizat, pavimente parțial neconforme, neconformități pentru care s-au stabilit termene și responsabilități. În cadrul acțiunilor tematice și la solicitarea MS (sesizări primite de la DSP-uri) privind produsele biocide au fost verificate 74 produse din care 61 conforme și 13 neconforme”, arată DSP Cluj, potrivit ziarulfaclia.ro.

Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat 4 amenzi în valoare de 4000 lei și 2 avertismente. Totodată au fost retrase de la utilizare 6080 litri iar de la comerializare 1269,25 litri produse neconforme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here