Imprimantele cu tehnologie laser sunt foarte populare şi completează în mod natural birourile perfect echipate, în care se pune accent pe randament. Sunt preferate pentru că asigură randament crescut, sunt eficiente pentru volum ridicat de lucru iar costurile de întreţinere sunt reduse.

În rândurile următoare vom descoperi de unde trebuie achiziţionate a consumabile – toner, tonere, toner imprimantă, cum trebuie acestea selectate dar şi câteva aspecte despre înlocuirea lor. 

De unde se achiziţionează toner imprimante?

Indiferent de marca imprimantei, pentru a avea certitudinea că se achiziţionează consumabile de calitate trebuie să se colaboreze cu parteneri de încredere. Există numeroase magazine fizice, dar şi online a căror activitate este de a furniza echipamente electronice şi consumabile adecvate. Aceste magazine furnizează produse eficiente, însoţite de  certificare de garanție ce confirmă calitatea.

Cum trebuie selectate corect tonere pentru imprimante?

Un alt detaliu important este legat de modul de selectare a produselor. În magazinele de specialitate există numeroase variante originale, însă există şi variante compatibile, mai ieftine dar la fel de eficiente. Înainte de a se face orice achiziţie este indicat să verifice cu atenție codul tonerului dar şi modelul imprimantei utilizate. Aceste două detalii oferta informaţii legat de compatibilitate.  Spre exemplu un toner Brother TN-2411 este compatibil cu echipamentele Brother HL-L2312D, Brother HL-L2352DW, Brother HL-L2372DN, Brother  DCP-L2512D, dar şi cu variantele Brother DCP-L2532DW, Brother DCP-L2552DN şi modele MFC-L2712DN, MFC-L2712DW, MFC-L2732DW.

Înlocuirea tonerelor 

Înlocuirea cilindrului se realizează când apare mesajul de informare. Imprimanta trebuie să fie pornită şi conectată la calculator, când se realizează operațiunea. Primul pas este de deschidere a capacului frontal care adăposteşte consumabilul. Se apasă pe maneta specială care ţine blocat cilindrul cu toner, dezactivându-se siguranța. Consumabilul nu trebuie forțat, ci îndepărtat cu atenție pentru a se evita orice deteriorare accidentală a componentelor. Recipientul uzat se depozitează în siguranță pe o coală de hârtie albă. 

Următorul pas este de montare a tonerului nou în unitatea cilindru. Şi apoi în imprimantă. Se montează capacul în poziția inițială şi se rulează un ciclu de mentenanță. Cartuşul de toner vechi trebuie depozitat în siguranţă în pungi  prevăzute cu sisteme de închidere şi ulterior duse către centre de reciclare speciale.

Sursa de imagine:
CIGI / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here