Luni a fost programat primul termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie al apelului declarat de DNA în dosarul în care, Toni Greblă, fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost achitat în primă instanţă pentru trafic de influenţă.

În jurul orei 8:00, acesta a ajuns la Curtea Spremă, în jurul orei 8.00. La sosire, el le-a spus jurnaliștilor că justiția este o „mașinărie care funcționează greu” și că nu are o problemă cu componența completului de judecată. „Pe mine nici nu mă interesează cine judecă. Oricine din ÎCCJ poate să judece. Eu cred că etapa în care anumite influențe se exercitau și asupra organelor de urmărire penală și asupra unor judecători a trecut sau a cam trecut, astfel încât nu am o problemă cu compunerea instanței de judecată. (…) Lucrurile se vor rezolva pas cu pas”, a spus Toni Greblă, la sosire la ÎCCJ.

La data de 11 mai, un complet de trei judecători de la Instanţa supremă l-a achitat pe Toni Greblă într-un dosar în care a fost trimis în judecată în 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. Decizia magistraţilor nu este definitivă, iar DNA a făcut apel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here