Din cei 81 de primari de municipii, orașe și comune, o parte din ei au averi impresionante, în timp ce alții sunt modești și abia dacă au un teren sau o locuință. O analiză realizată de Gazeta de Cluj arată că în fruntea clasamentului conduc detașat primarii comunelor Florești și Chinteni, proprietari de terenuri valoroase, case și spații comerciale, depozite bancare și autoturisme. Primarul celei mai mari localități din județ, Emil Boc se află la coada clasamentului.

1.Horia Șulea, primarul comunei Florești nu are conturi în bancă, dar este proprietarul mai multor terenuri cu suprafețe mari, extrem de valoroase. Deține trei terenuri intravilane în Cluj-Napoca, în suprafață totală de 16.600 mp, toate moștenite. La un calcul potrivit prețului pieței reiese că valoarea celor trei terenuri este de aproximativ aproximativ 4 milioane euro. Șulea mai este și proprietarul unui teren agricol de 34.800 mp în Florești.

La capitolul imobile, primarul celei mai mari comune din țară are o casă în Florești, de 377mp, dobândită prin moștenire și o casă de vacanță în comună, tot moștenită. Șulea este și proprietarul unui apartament în Cluj-Napoca, dobândit prin cumpărare.

Mai are și un autoturism Audi A6. A vândut două tractoare pe care urmează să primească 38.000 euro până în 2020.

Șulea are și datorii la bancă în valoare de 65.000 lei, credit care este scadent în 2019. Nu are conturi bancare.

 

2. Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni deține nici mai mult nici mai puțin de 13 terenuri, din care 12 sunt în Chinteni și unul în Beliș. Din totalul terenurilor, patru sunt agricole, patru sunt în intravilan, două sunt păduri (suprafața totală de aproape un hectar).

La capitolul imobile, Lucia Suciu deține două case: una în Cluj-Napoca (suprafața 22 mp), una în Chinteni (suprafața 500 mp), o casă tot în Chinteni pe contract de întreținere, încă o casă în Chinteni (suprafața 200 mp) în construcție și un spațiu comercial în Chinteni de aproape 800 mp.

Se pare că primarul din Chinteni preferă mașinile de teren pentru că este proprietara unui Jeep Cherokee și a unui Nissan Terano. La rubrica bunuri mobile, Lucia Suciu a mai notat și două tractoare, un ATV și o remorcă.

Pe lângă mașini, terenuri și case (o parte din acestea sunt deținute împreună cu soțul), Lucia Suciu are mai multe conturi bancare, suma totală depozitată la bănci este de aproximativ 85.000 lei și 6.000 euro. Pe de altă parte, primarul din Chinteni are și o datorie de 100.000 lei la ING Bank.

Veniturile salariale declarate de Lucia Suciu sunt de 37.000 lei/an, venituri APIA de 40.000 lei, plus veniturile soțului: 12.000 lei din închirierea unui imobil în Cluj-Napoca, pensia de 53.000 lei/an, producție cereale de 80.000 lei.

 

3.Cristian Matei, primarul din Turda are patru terenuri intravilane în Turda, un apartament în București de 145 mp și patru spații comerciale în Turda. Nu deține niciun autoturism, dar are bijuterii dobândite până în anul 2010 în valoare totală de 8.000 euro. Dacă numărul de terenuri, locuințe și bijuterii nu este foarte spectaculos, primarul din Turda stă excelent la capitolul depozite bancare, asigurări de viață, obligațiuni, a căror sumă totală este de aproximativ 1,7 milioane lei (370.000 euro). Cristian Matei a dat un împrumut de 172.000 lei către o firmă. Obține pe an peste 10.000 euro din închirierea apartamentului din București.

 

4.Mircea Moroșan, primarul din Huedin are trei terenuri intravilane (Huedin, Ciucea, Râșca), un teren forestier în județul Sălaj și un teren agricol tot în județul Sălaj. Mai deține și un apartament în Cluj-Napoca, o casă în Huedin și o casă de vacanță în Râșca. Moroșan mai deține un autoturism Citroen C4 și numeroase conturi bancare. Suma totală din cele șapte conturi (o parte fiind pe numele soției) este de 515.000 lei (peste 100.000 euro).

 

5.Dorel Valentin Pojar, primarul comunei Jucu are un teren intravilan de 725 mp în Cluj-Napoca, două intravilanuri în Jucu de Mijloc și încă un teren intravilan într-o localitate care nu a fost făcută publică. Deține patru apartamente în Cluj-Napoca și o casă în Jucu de Mijloc. Are două autoturisme marca Volkswagen. Potrivit declarației de avere, a vândut un autoturism cu 4.000 euro și un apartament în Cluj-Napoca cu 46.000 euro. Are un cont bancar în valoare de 68.000 lei. Are și două credite: unul de 69.900 euro și unul de 26.000 lei.

 

6.Gabriel Costea, primarul din Feleac are trei terenuri în intravilan (două în Feleacu și unul în Cluj-Napoca) și unul agricol în Feleacu. Are o casă de locuit în Feleacu, de 53 mp, dobândită prin moștenire și un apartament în Cluj-Napoca, de 53 mp, cumpărat împreună cu soția. Are două autoturisme, un Volkswagen și un Mercedes și conturi în bănci de aproximativ 193.000 lei. A mai primit și daruri de botez de 27.000 lei. Primarul din Feleac are și datorii: 27.700 lei la CEC Bank și 12.500 euro la o persoană fizică.

Pe lângă salariul de director la Vimag de 5.000 lei/jumătate de an, 19.000 lei ca primar, Costea mai are și dividende în valoare de 35.000 lei.

 

7.Mariana Secară, primarul comunei Borșa și soția consilierului județean Dorel Secară, are o avere destul de mare. Deține, împreună cu soțul, patru terenuri intravilane și unul de altă categorie în Borșa, suprafața totală fiind de aproape 8 hectare. Tot împreună cu soțul are o casă în Cluj-Napoca, cu suprafața de 279 mp, construită în 2010, două case de locuit în Borșa și un spațiu comercial de 1.000 mp în Borșa. Are trei autoturisme (Dacia Duster, Dacia Logan, Skoda), o autoutilitară, un tractor și diverse utilaje agricole. Nu are conturi bancare, dar deține terenuri date în arendă în suprafață totală de 195 de hectare și 115 bovine.

La capitolul datorii, Mariana Secară are o linie de credit de 50.000 lei la BancPost, un card de credit de 11.765 lei la Banca Transilvania și un credit de 20.000 lei la OTP Bank.

La rubrica venituri, primarul din Borșa a menționat un venit de 32.808 lei ca primar, plus veniturile soțului de 12.000 lei și subvenții din agricultură și zootehnie în valoare de peste 200.000 lei plus veniturile soțului din activități PFA de peste 77.000 lei.

 

8.Gheorghe Constantin Boca, primarul comunei Poieni are două terenuri în intravilan, unul în extravilan și două agricole, suprafața totală fiind de 2,5 hectare. La capitolul imobile, are două case de locuit (una în Valea Drăganului și una într-o localitate al cărei nume nu a fost făcut public), un apartament în Cluj-Napoca și un apartament plus opt boxe în Cluj-Napoca.

Boca este proprietarul a două autoturisme, unul marca Mitsubishi și unul marca Volkswagen. Primarul din Poieni are și depozite bancare în valoare totală de peste 12.000 euro. Acesta a dat împrumut 5.000 euro plus 20.000 lei.

 

9.Vasile Trif, primarul comunei Frata are un teren agricol și un teren intravilan în Frata, două apartamente în Cluj-Napoca, o casă de locuit în Frata și un spațiu comercial tot în Frata. La capitolul autoturisme, este proprietarul unei autoutilitare și al trei autoturisme marca Dacia Logan, Skoda Fabia și Suzuki Vitara. Primarul din Frata mai deține și două depozite bancare în valoare totală de 120.000 lei. Pe lângă salariul de primar, la capitolul venituri, Vasile Trif a mai notat și 70.000 lei, obținuți din animale, pășunat și fânațe.

 

10.Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca nu are o avere impresionantă, așa cum au colegii săi din localități mici și comune. Toate terenurile și pădurile pe care le deține sunt obținute prin moștenire și are doar o cotă parte din ele – 3 păduri, 2 terenuri de 7.000 mp, respectiv 4.000 mp și 3 fânațe.

La capitolul imobile, Boc este proprietarul a două apartamente în Cluj-Napoca și mai are o cotă parte dintr-o casă plus o cabană din lemn. Primarul conduce un autoturism marca Peugeot. Are depozite bancare și mai multe carduri, toate însumând  143.000 lei (31.000 euro). Din activitatea de primar câștigă 83.000 lei, iar din salariul de la Universitatea Babeș Bolyai încasează 38.000 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.