Atunci cand ne angajam, principalul aspect care ne preocupa este reprezentat de castigurile pe care jobul respectiv ni le ofera. Cu totii ne dorim salarii cat mai mari, astfel incat munca pe care o desfasuram sa fie rasplatita pe masura, cu un castig suficient de mare pentru a ne putea permite orice moft. 

Din pacate insa putine sunt joburile care ofera salarii suficient de mari pentru a ne oferi satisfactia financiara de care avem atata nevoie. Prin urmare, in acest articol ne-am propus sa discutam despre cele mai bine platite locuri de munca din lume, intr-un top care cu siguranta ti se va parea interesant.

Iata asadar care sunt cele mai bine platite locuri de munca din lume:

Jobul de consilier administrativ

Se crede ca cel mai bine platit job din lume este acela de consilier administrativ. Conteaza insa foarte mult firma la care lucrezi pe acest post, deoarece nu toate firmele din lume ofera salarii uriase consilierilor administrativi. 

Cu toate acestea, un astfel de angajat poate obtine castiguri de pana la 250.000 de euro pe an, ceea ce nu e deloc putin. Si responsabilitatea este insa pe masura, un consilier administrativ avand rolul de a lua poate cele mai importante decizii in cadrul firmei in care lucreaza.

Doctorii – printre cei mai bine platiti in lume

Desigur ca nu este cazul doctorilor din Romania care, desi au salarii decente, castiga inca suficient de putin. 

In Romania putine sunt joburile care iti ofera castiguri precum cele despre care vorbim in acest articol. Poate doar angajarea intr-un studio videochat Galati iti ofera castiguri cu ajutorul carora sa iti poti permite orice. In rest, cele mai multe dintre locurile de munca sunt destul de prost platite.

In tarile occidentale de top, de exemplu, doctorii ajung si la castiguri de 118.000 de euro pe an, cifre cu mult mai mari fata de castigurile doctorilor din tara. Totusi, este foarta importanta specializarea fiecarui doctor in parte, deoarece nu toti doctorii castiga la fel de mult.

Broker – o alta meserie foarte banoasa

Un alt job din topul nostru al locurilor de munca foarte bine platite este cel de broker. Ce face un broker? Ei bine, acesta intermediaza diferite contracte intre persoane fizice si societate. Iar aceasta ocupatie este rasplatita din belsug. 

Mai exact, un broker obtine castiguri aproape la fel de mari precum un doctor. Conform statisticilor, un broker poate obtine castiguri anuale de pana la 115.000€, o suma fabuloasa de altfel.

Director de companie

Nici directorii de companii nu au o viata prea grea. Conteaza insa si compania pe care o conduc si performantele pe care le are aceasta. Totusi, in tarile super dezvoltate, un director al unei companii de top cu siguranta nu are probleme cu banii. Iar asta deoarece castiga la fel de bine precum un broker. Mai exact, aproximativ 115.000 de euro in fiecare an.

Printre celelalte locuri foarte bine platite se mai regasesc si joburile de avocat, ofiter de politie, functionar iar pilotii de avion castiga, de asemenea, cifre de ordinul zecilor de mii. 

Acestea sunt asadar cele mai bine platite locuri de munca din lume. Iar daca ti-ai propus sa te reprofilezi, cu siguranta ai cateva idei despre jobul catre care sa te orientezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here