Declaraţiile de avere ale poliţiştilor clujeni arată că situaţia lor financiară nu e de departe una foarte rea, dacă ne referim la cei care conduc instituția. Unii poliţişti au în declaraţiile de avere apartamente, vile, terenuri în zone intravilane şi maşini de lux.

Potrivit declaraţiilor de avere pe care le-au completat, în buzunarele şefilor clujeni din Poliţie au intrat sume frumuşele. Gazeta de Cluj a alcătuit un clasament al averilor celor mai importanți oameni din Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

 

Conduc o instituţie-cheie a statului, veghează la respectarea legii, răspund de siguranţa cetăţenilor şi a subalternilor şi sunt primii puşi la zid atunci când aceste obiective nu sunt îndeplinite.

Averi considerabile în rândul poliţiştilor şefi din Cluj Dacă e să ne luăm după declaraţiile de avere, chestorii nu duc grija zilei de mâine, ba mai mult au venituri şi averi de invidiat: apartamente, case de vacanţă, maşini, terenuri, bani în conturi.

 

Cum arată averile şefilor IPJ Cluj

Potrivit declarației de avere, cel mai bine plătit polițist din Cluj este chestorul de poliție Tudor Grindean. Acesta a fost numit șef la IPJ Cluj în septembrie 2013. Ani la rând a lucrat la IPJ Alba unde a condus Biroul de Combatere a Crimei Organizate, dar a ocupat și funcția de sef al IPJ Alba. În ultima perioadă, Grindean a fost și la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Venitul său anul în anul 2015 a fost de 101.465 lei. Nu deține terenuri, ci doar un apartament în Alba Iulia, iar ca bunuri mobile, deține un Audi A6 din anul 2002.  Ca orice polițist care se respectă, șeful IPJ Cluj are și datorii. La Banca Transilvania Cluj-Napoca (refinanțare) a contractat în 2014 un împrumut în valoare de 19.900 euro, cu scadență în 2019, iar de la Primăria Alba Iulia, un împrumut de 132.018.378 lei, pentru apartament, cu scadență în 2016.

Pe locul II cu un venit anual de 77.989 lei se clasează Valentin Rusu, adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Comisarul șef de poliție deține un teren extravilan în județul Cluj de 1667 mp, două apartamente în Cluj-Napoca și un Opel Vectra din anul 2004.

Pe locul III în topul celor mai bine plătiţi poliţişti din Cluj se numără Ion Trofin, celălalt adjunct al IPJ Cluj, care a încasat anul trecut 76.021 lei. Acesta deține trei terenuri intravilane în comuna Moldovenești, în Turda și în Iași. Acesta mai deține o casă de vacanță în comuna Moldovenești, două case de locuit în Turda și în Iași, o magazie în Turda. Ca și bunuri mobile, adjunctul IPJ Cluj are un Opel Zafira și un Volkswagen Tiguan. Acesta s-a procopsit și cu un credit de 10.000 lei la Banca Cooperatistă CREDITCOOP, scadent în 2017. Un alt credit la Banca Transilvania de 9.500 lei, însă a fost scadent în 2014.

Topul continuă cu Ion Ursu, șef al serviciului de resurse umane care bagă anual în buzunar suma de 68.203 lei.  Polițistul are două terenuri intravilane, unul în satul Câmpenești, comuna Apahida de 586 mp și altul de 1600 mp în comuna Săcel, județul Maramureș. De asemenea, are două apartamente în Cluj-Napoca, o casă de locuit în comuna Săcel și deține două autoturisme, un Renault din 2001 și un Peugeot din 2000. Are o datorie de 70.000 euro la o singură bancă printr-un contract din anul 2007.

În continuare îl găsim pe comisarul șef de poliție Dănuț-Radu Pintea care în anul 2015 a avut un venit anual de 65.593 lei. Contabilul șef are un teren agricol în satul Paulean, comuna Doba, o casă de locuit de 349 mp în Satu Mare și un Ford Focus din 2007.

Cristian Mandi, comisarul șef al Serviciului pentru Acțiuni Speciale a câștigat anul trecut 62.268 lei. Deține un teren intravilan de 485 mp, două extravilane de 1110 mp, respectiv 581 mp și o casă de locuit de 250 mp. Ca și bunuri mobile, are un Skoda din anul 2008.

 

Concedii bine plătite la IPJ Cluj

Lucica Tușelea, comisarul șef de poliție al Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative deține potrivit declarației de avere un teren intravilan de 760 mp în Cluj-Napoca, o casă de locuit  și două autoturisme: un Toyota Corolla din 2007 și un Volkswagen Golf din 2002. Aceasta are un venit anual de 59.955 lei.

Șeful Serviciului Criminalistic IPJ Cluj, Alexandru Cânpean se numără printre cei mai bogați polițiști clujeni. A strâns anul trecut 59.729 lei și are un teren intravilan în Cluj-Napoca, un teren forestier, o casă de locuit și un autoturism Opel Astra.

Lista continuă cu Gheorghe Gorun, comisarul șef al Serviciului Logistic care a încasat 59.100 lei în 2015. Acesta are un teren intravilan în satul Colibași, județul Mehedinți, trei case de locuit în Cluj-Napoca, respectiv în Colibași, 1 apartament în Cluj-Napoca și un Renault Fluence din 2010.

Comisarul șef de poliție al Serviciului Cabinet, Sorin Daniel Graur a încasat anul trecut 55.124 lei. Nu deține bunuri imobile (terenuri, clădiri), iar ca și bunuri mobile deține un autoturism marca Skoda Felicia din 1996 și un Smart din 2005

Dr. Ing. Comisar de poliție Mirela Enache este șeful Serviciului de Comunicații și Informatică, iar venitul anual din 2015 a fost de 54.965 lei. Deține un teren intravilan de 600 m2 în Cluj-Napoca, un apartament de 80 m2 și are un autoturism Dacia Logan din 2014.

Comisarul șef al Serviciului de Investigații Criminale, Ioan Călugăr a obținut anul trecut 53.296. Potrivit declarației de avere, polițistul are un teren intravilan , o casă de locuit în Cluj-Napoca și două autoturisme: un Freelander din 2003 și un Volkswagen Touareg din 2006.

Comisarul șef Valentin Suciu poate intra în categoria ”latifundiarilor” din IPJ Cluj. Acesta deține cinci terenuri intravilane, două terenuri agricole și patru case de locuit, toate în Chinteni. Are două autoturisme: un Jeep Cherokee și un Nissan Terrano, un tractor Massey Ferguson, un ATV Hsun și o remorcă RENA. Potrivit declarației de avere din 2016, acesta a încasat 52.939 lei.

Cu un venit anual de 50.139 lei pe 2015 din funcţia de șef al Serviciului Rutier, Sorin Iova Rus nu are terenuri, ci doar un apartament în Cluj-Napoca și o motocicletă Piaggio Gilera din 1984.

Mircea Giurgiu, șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice are un salariu de 49.913 lei, două terenuri intravilane în Cluj-Napoca și Turda, o casă de locuit în Turda, un apartament în Cluj-Napoca și două autoturisme: un Opel Astra și un Opel Corsa.

Felicia Mirela Petric, șef al Biroului Juridic deține un teren extravilan de 500 mp și un Mercedes din anul 2000 și un venit anual de 45.595 lei.

Șeful Biroului de Control Intern, Mirela Dorina Popescu a câștigat anul trecut 41.120 lei. Are două terenuri agricole în satul Nicula și în Câmpănești, două terenuri intravilane și două apartamente în Cluj-Napoca.

La polul opus, în topul “celui mai prost plătit şef” din cadrul IPJ Cluj se situează şeful Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, comisarul Sorin Nistor, cu un venit anual, în 2015, de 39,155 lei. Acesta deține două terenuri agricole, un apartament în Cluj-Napoca și un autoturism Seat.

Declarația de avere a subcomisarul de poliție al Biroului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității, Angela Neag, nu este postată nici pe site-ul oficial al Inspectoratului de Poliție Județean, nici pe site-ul Agenției Naționale pentru Integritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.