Gazeta de Cluj vă prezintă Topul organizaţiilor mafiote la nivel mondial. De la trafic de persoane, droguri, armament până la răpiri, şantaj, crime la comandă sau fraude de milioane de euro, conform topului, organizaţia mafiotă a jamaicanilor din Marea Britanie este cea mai slab cotată, iar la polul opus se situează mafia din Rusia, o organizaţie care, conform realizatorilor acestui top, are înregimentate aproape jumătate de milion de persoane infiltrate la nivel mondial. În acest top, mafia din România nu se regăseşte pe nici o treaptă pentru că în ţară nu se regăsesc structuri mafiote organizate ierarhic, ci doar cazuri izolate.

Jamaicanii britanici pe ultimul loc
Ultimul loc al organizaţiilor mafiote din întreaga lume este ocupat de jamaicanii emigraţi în Marea Britanie. Organizaţia mafiotă ai cărei membri sunt cunoscuţi ca Yardies, este formată din jamaicani care au emigrat în Marea Britanie în anii 1950, scrie Lively Pics. Acestea conduc acte de crimă organizată precum comerţul ilegal de droguri şi traficul de arme. Până în prezent nu au încercat să se infiltreze în sistemul de protecţie englez, aşa că, această oganizaţie nu este considerată atât de puternică, la fel ca celelalte grupări mafiote. Toate crimele au legătura cu folosirea armelor de foc, care este foarte strict controlată în Marea Britanie.

Albanezii răzbunători
Penultimul loc în topul mondial al mafioţilor este ocupat de organizaţia de crimă organizată din Albania, organizaţie compusă, la rândul ei, din câteva facţiuni mafiote ai căror membri provin din Albania. Acestea sunt active în SUA şi Europa. Se spune ca mafia albaneză s-a extins la nivel internaţional abia în anii 1980, însă se pare ca aceasta s-a născut undeva în secolul al XV-lea. În SUA şi Marea Britanie aceste organizaţii se ocupă cu prostituţia, traficul de droguri şi sunt binecunoscuţi pentru faptul că se folosesc imediat de violenţă pentru a se răzbuna.

De la droguri la jafuri
Mafia sârbă operează în peste 10 ţări printre care Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franţa, etc. Această organizaţie se ocupă cu diverse activităţi precum traficul de droguri, contrabandă, ucideri comandate, operaţiuni ilegale de protecţie, jocuri de noroc şi jafuri. Mafia sârbă are trei mari grupări: Vozdovac, Surcin şi Zemun, care controlează grupurile mai mici. În prezent există circa 30-40 de grupuri mafiote active în Serbia.

“Caracatiţa” israeliană surprinde SUA
Mafia israeliană lucrează în numeroase ţări în domenii precum narcoticele, traficul de droguri şi prostituţia. În trecut, mafia israelită era privită cu stimă şi cunoscută pentru patronajul său, dar astăzi nu mai are scrupule şi membrii ei nu se gândesc de două ori înainte să ucidă. Mafia ruso-israelită s-a infiltrat atât de bine în sistemul politic din Statele Unite, încât forţele armate americane nu mai reusesc să facă nici un progres semnificativ pentru a le opri.

Crime la comandă
Mafia mexicană este foarte puternică, mai ales din cauza bandelor din închisorile din Statele Unite. Această organizaţie a apărut în anii 1950 astfel încât deţinuţii mexicani se protejeză de ceilaţi deţinuţi şi de gardienii din închisori. Organizaţia are circa 30.000 de membri în SUA, iar membrii pot fi recunoscuţi usor pentru că deseori au un tatuaj cu un simbolul naţional al Mexicului desenat peste un cerc de foc în care se află două cuţite încrucişate. În inchisori există circa 150 de deţinuţi care au autoritatea să comande crime şi aproximativ 2000 de alţi deţinuti care vor executa aceste comenzi.

Un deget pentru şef
Mafia japoneză sau yakuza este o organizaţie criminală care se foloseşte de ameninţări şi de şantaj pentru a-şi îndeplini scopurile. Yakuza are originea în secolul al XVII-lea, iar membri săi pot fi uşor recunoscuţi după faptul că au o falangă lipsă de la degetul mic, care este dăruită liderului ca semn de împăcare sau în scopul de a-şi cere iertare. O parte dintre membrei yakuzei japoneze, care are peste 110.000 de membri activi care provin din 2.500 de familii, au tatuaje simetrice pe tot corpul

Triadele groazei
Triadele chinezeşti sunt formate din mai multe organizaţii criminale din China, Malaiezia, Hong Kong, Taiwan, Singapore, etc. Sunt foarte active în New York, Los Angeles, Seattle, Vancouver şi San Francisco. Se ocupa de ucideri la comandă, trafic de droguri, şantaj, piraterie, etc. Această organizaţie mafiotă şi-a început activitatea în secolul al XVIII-lea sub denumirea de Tian Di Hui. Cu toate că puterea lor creşte în mod constant, activităţile lor sunt bine ascunse. Triadele pot avea între 50 şi 30.000 de membri.

Cartelul drogurilor
Cartelurile columbiene de droguri au fost create pentru controlarea traficului de droguri. Acestea operează în majoritatea ţărilor şi au multe organizaţii care au grijă de aspectele politice, militare şi legale ale cartelurilor. Cartelurile importante din Columbia sunt Cali Cartel, Medellin Cartel şi Norte del Valle Cartel. La un moment dat, cartelurile au fost ameninţate de tratatul de extrădare dintre Columbia şi SUA, moment în care "lorzii" s-au ascuns de ochii lumii şi au ordonat membrilor fideli să-i ucidă pe susţinătorii cartelurilor.

Mafia lui Don Corleone
Cosa Nostra siciliană şi americană este o grupare mafiota relativ nouă. A apărut în a doua jumătate a secolului al XIX-lea în Italia. Cu toate că este o mafie tânără, Cosa Nostra a avut o abilitate foarte mare de a plănui crime importante fără să fie prinsă. Membrii sunt implicaţi în operaţiuni de protecţie pentru care se cere taxă, trafic de droguri şi de arme. Are puţini membri, numărul acestora fiind cuprins între 3.500 şi 4.000 de persoane.

Ruşii ucid pentru Locul I
Primul loc în topul organizaţiilor mafiote este ocupat de mafia rusă, care îşi are orginea în Uniunea Sovietică şi acum are influenţă peste tot în lume. În Mafia rusă sunt înscrişi între 100.000 şi 500.000 de membri care sunt implicaţi în crima organizată din ţări precum Israel, Ungaria, Spania, Canada, Marea Britanie, Statele Unite, Rusia, etc, pentru că membrii acestei organizaţii mafiote au imigrat în Israel, America şi Germania folosindu-se de actele de identitate ale unor evrei sau germani. Activitatea acesteia include trafic de droguri şi de arme de foc, jafuri, bombardamente, pornografie, fraude cibernetice, etc. Una dintre noile lor reguli este să nu coopereze niciodată cu autorităţile. Dacă vreunul dintre membri "ciripeşte" ceva când este prins, acesta va fi ucis după ce este eliberat de poliţie.

Ştefan Trandafir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.