Te întrebi care este utilitatea pompelor submersibile? Ai vrea să cumperi un astfel de produs, dar nu știi avantajele unei pompe submersibile în comparație cu un hidrofor? 

În acest articol vei afla mai multe despre aceste pompe submersibile, de la întrebuințarea lor și până la principalele avantaje. 

Rolul unei pompe submersibile

Pompele submersibile sunt utilizate pentru a obține apa potabilă de la adâncimi mari. Pompele submersibile pot fi folosite și pentru drenaj, pentru pomparea apelor reziduale, pentru irigare și pentru asigurarea apei curente locuințelor aflate în zone unde nu exista o  rețea de apă.

Aceste instrumente sunt foarte utile pentru zonele în care apa potabilă nu este disponibilă și este și greu de extras. 

De asemenea, pompele submersibile sunt ideale pentru drenajul și curățarea apei murdare. Există pompe submersibile la prețuri foarte avantajoase, între 200 și 500 de lei pentru această întrebuințare. 

Pompe submersibile vs pompe hidrofor

Pompele submersibile sunt cilindrii lungi cu lungimea mai mare,  începând de la 50 cm. Ele au și motorul electric și pompe montate într-un corp comun care intra în puț sub apă. Pentru a funcționa, pompa primește curent electric printr-un cablu conectat direct la motor.

De asemenea,este nevoie de o conducta sau un furtun care să fie legate de pompa și până la casă pentru transportul apei.

Din păcate, nivelul pânzei freatice este în scădere. De aceea, pompele submersibile trebuie să fie amplasate la adâncime mai mare pentru a asigura alimentarea cu apă în orice moment. 

În cazul unui hidrofor complet echipat, pompa și motorul sunt amplasate în afara puțului, într-un cămin tehnic sau într-o cameră tehnică care este situată aproape de fântână sau de o sursă de apă.

Cand este pornit hidroforul el aspiră apa de la o adancime de maxim 8 metri, și o refuleaza cu presiune prin conducta până la orice consumatorii din casă.

Avantajele pompelor submersibile 

  • Pompa submersibila de apa curată nu face zgomot la fel de mult ca un hidrofor. De asemenea, o pompă submersibila este mai eficienta din punct de vedere energetic față un hidrofor. Hidroforul folosește mai multă energie electrică din cauza abilităților mai slabe.
  • Pompa submersibila pentru fântână folosește presiunea directă pentru a exercita apa din sol și să o împingă direct în conductă. Hidroforul folosește o tehnica indirectă și anume aspirația. Prin urmare, pompa submersibila utilizează o presiune mai mare pentru a împinge apa decat hidroforul.
  • Pompa submersibilă este rezistență la apă pentru că are etanșare și garnituri care împiedica scurgerile de apa. Asta înseamnă ca pompa este protejată și din punct de vedere electric.
  • Pentru ca sunt montate în puț, pompele submersibile nu au nevoie de spațiu suplimentar cum este nevoie pentru hidrofor care necesită o cameră tehnică.
  • Pompa submersibilă de adâncime poate trage apa de la adâncimi mari, față de hidrofor care poate aspira de la maxim 8 metri.
  • Spre deosebire de hidrofoare, pompele submersibile nu au nevoie de amorsare.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre pompele submersibile. Tu ce model de pompă submersibilă ai? 

1 COMENTARIU

  1. Motorul electric al hidroforului nu porneste la fiecare deschidere de robinet ca pompa submersibila, pt.ca perna de aer tine sub presiune o rezerva de apa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.