Dura George Virgil Alin, zis Dragonu, cel mai important furnizor de canabis din Alba Iulia, a fost condamnat la închisoare cu executare, transmite adevarul.ro. Produsele grupării din care făcea parte urmau să fie comercializate și pe raza județului Cluj.

Traficantul a primit pedeapsa într-un dosar din 2017, el fiind, în prezent, arestat într-o altă cauză pentru infracţiuni similare.

Decizia de condamnare a inculpatului a fost pronunţată în 12 octombrie 2020 şi se referă la fapte din perioada 2015 – 2016. Dragonu (31 ani) este printre ultimii inculpaţi dintr-o grupare de opt persoane care primeşte o pedeapsă, el fiind singurul condamnat cu executare, mai scrie adevarul.ro.

Bărbatul, care în ultimii ani a devenit practicant de performanţă în domeniul sporturilor de contact, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 5 ani şi 260 zile închisoare, la care se adaugă pedeapsa de 7.100 lei amendă. Dragonu a contestat pedeapsa, iar dosarul va fi transferat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit anchetatorilor, grupul opera în perioada 2015-2016 în Alba Iulia, în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive. Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

Citeste mai mult: adev.ro/qi68u0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here