În 14 mai, Tribunalul Cluj a decis să respingă cererea a șase dintre inculpații din dosarul penal pentru trafic de substanțe de mare risc pentru înlocuirea măsuri preventive. Aceștia vor rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile.

În 23 septembrie, anul trecut, au fost arestati 12 traficanți de droguri de mare risc în urma a mai multor percheziții din Cluj și Hunedoara. Mulți dintre ei la momentul acela erau la a treia percheziție. Uni dintre ei, în ziua percheziției primeau sentința în dosare în care erau acuzați de aceași faptă, conform ziardecluj.ro. În urma perchezițiilor au fost descoperite 525 gr de cannabis, 222 gr de substanțe psihoactive și 6.400 lei. O cantitate destul de mică pentru numărul inculpațiilor.

Lista cu persoanele arestate

Kallo Corina, Kallo Roberto zis Stelatun, Kallo Imre zis Papu, Molodovan Alexandru Raul, Cristof Imre, Lăcătuș Alberto, Ruha Iuliu Emanuel, Kallo Marius zis Buză, Dezmirean Adrian Vasile zis Grasu, Bathory Tony Cassian, Gerebeneș Petru și Mocan Răzvan Valerian zis Mocanu.

Dintre aceștia, șase dintre inculpați au făcut o cerere pentru înlocuirea măsuri preventive (Dezmirean Adrian Vasile zis Grasu, Cristof Imre, Molodovan Alexandru Raul, Ruha Iuliu Emanuel, Bathory Tony Cassian, Mocan Răzvan Valerian zis Mocanu).

Cererea lor a fost respinsă de Tribunalul Cluj

„În temeiul art. 242 alin. 2 C.proc.pen. respinge cererile inculpaţilor M.R.V., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla), D.A.V., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla), M.A.R., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla), R.I.E., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla), B.T.C., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla) şi C.I.,în prezent aflat în Penitenciarul Gherla de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură mai uşoară.În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.Pronunţată în şedinţa publică azi, 14 mai 2021, în lipsa inculpaţilor şi a procurorului.”

Citește și: Clujeanul decedat în accidentul cu Maserati fusese arestat pentru trafic de droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here