Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, comentează ultimele decizii anunțate de președintele Klaus Iohannis, care a decis că vârstnicii de peste 65 de ani nu mai pot ieși pe străzi.

„Din păcate, președintele și cei care gestionează această criză sunt cu mult în urma ei. Această strategie cu să luăm măsuri graduale a făcut rău și a extins o epiemie care vom vedea că e prea mare. Acum o săptămână președintele mulțumea guvernului cum ține sub control epidemia. Aducerea în stradă a Armatei nu e tardivă, dar aș spune că dacă se lua măsura acum o săptămână era altceva. Dacă se luau măsuri de stat în casa toată lumea, erau efecte mai mici. Au venit 30, 40 de mii de români din Italia și Spania și nu le-a spus nimeni nimic”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Conform presei, fostul președinte al României nu s-a putut abține și a avut câteva replici usturătoare cu ocazia noilor restricții.

Armata ar trebui să facă tot. De mâine, o să îl sun pe Iohannis să trimită Armata, să îmi plătească facturile și să îmi facă cumpărăturile„, a spus Băsescu.

„După mine Armata trebuie să aibă două roluri: de descurajare a încălcării deciziilor luate de factorii de decizie și să ajute populația. Amintesc de pensionarii care nu au pe nimeni și nici nu pot primi vizita familiilor. (…) Armata trebuie să fie altceva decât Jandarmeria. Armata e prietenoasă cu populația”, a mai adăugat acesta.

Președintele Klaus Iohannis a hotărât astăzi introducerea de noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”.

S-a decis pregătirea supravegherii electronice a persoanelor ce sunt în carantină sau în izolare și, de asemenea, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Citește noile restricții pentru români- https://gazetadecluj.ro/klaus-iohannis-anunt-dupa-sedinta-de-urgenta-se-vor-introduce-noi-restrictii-de-circulatie-si-noi-restrictii-pentru-romani-vom-folosi-armata/

sursă- https://www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here