Este cunoscut deja cazul construcţiei ilegale de pe Fabricii 65-67 care prevedea un imobil de birouri şi spaţii comerciale, însă constructorul a făcut apartamente, nu a respectat nici regimul de înălţime şi nu sunt nici parcări. Practic, a făcut ce a vrut.. În ciuda numeroaselor sesizări şi amenzi, Traian Ianson nu se dă în lături de la nimic şi a început să-şi extindă construcţia ridicând un nou nivel.

 

Şi-au dat economiile de-o viaţă pentru a fi înşelaţi

Traian Floarea Ianson este ţeparul care a vândut apartamente într-un bloc nefinalizat fără autorizaţie. Oamenii care au cumpărat apartamente sau garsoniere în acest bloc, afirmă că nu li se dau în primire apartamentele plătite chiar din 2011, sau mai rău, au aflat că apartamentul lor este ocupat de alţi cumpărători. Mulţi dintre aceşti oameni au depus plângeri penale la Parchet împotriva lui Traian Ianson Floarea pentru apartamentele neonorate de acesta. În ciuda tuturor, constructorii fac reclamă peste tot să vândă apartamentele  cu 30.000 euro. Deci, practic oamenii care habar nu au despre acesta, îi fac cadou lui Ianson 30.00 de euro. Oamenii descoperă după ce plătesc zeci de mii de eruro avans că au fost înşelaţi. Şi mai rău, nimeni nu face nimic sa-l oprească. Poliţia dă amenzi şi cam atât.

 

Notari implicaţi în ţeapa imobiliară

Clujeanca Andreea Miron a declarat pentru un ziar local că ţeapa e la un nivel mai înalt, că există notari implicaţi în acest caz şi pe lângă asta, acest individ dă ţepe şi în Câmpia Turzii, nu numai în Cluj.

“Se pare că ţeapa e la nivel mai înalt, există notari implicaţi, am identificat până acum trei locaţii pe care acest individ le-a construit şi unde a dat ţepe: În Câmpia Turzii la strada principală, în Cluj pe strada Miko Imre (două blocuri din care unul acum se construieşte) şi tot în Cluj pe strada Fabricii 67). Probabil nu vom putea rezolva nimic,  pentru că presa a tot scris, plângeri penale şi procese sunt de ani de zile, nu ştiu ce să zic. Nu ştiu cine , dacă vreodată îi va despăgubi pe aceşti oameni.
Dar am o întrebare perfect legitimă, din păcate retorică, în acest caz: De ce este acest individ în continuare liber, construieşte şi înşeală zeci de oameni cu bună ştiinţă, acum în timp ce noi vorbim? Cine ţine în braţe un mucos de 29 de ani şi de ce?”, se întreabă tânăra, pe bună dreptate.

floarea mariana ianson

Mama lui Traian Ianson, Mariana Ianson,  implicată într-un dosar de mită

Mama lui Traian Floarea Ianson este Mariana Ianson este fosta şefă la Casa de Pensii Cluj şi a fost implicată într-un dosar de mită în anul 2009! Aceasta a fost trimisă în judecată în martie 2010 de către procurorii anticorupţie sub acuzaţia că, în calitate de preşedinte al comisiei de pensionare pe caz de boală, a pretins şi a primit suma de 1.300 de euro de la şapte denunţători pentru a îndeplini acte ce reprezentau îndatoriri de serviciu.

Surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au declarat că Floarea Mariana Ianson a refuzat să semneze documentaţia pentru pensionare pe caz de boală pentru un pacient, până ce acesta nu i-a oferit un plic care conţinea cinci sute de lei. Bărbatul a depus plângere, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au organizat un flagrant. „Cazul de luare de mită este primul caz dovedit la Casa Judeţeană de Pensii Cluj”. Avocata care a apărat-o pe aceasta este Paula Iacob, fosta avocată a familiei Ceauşescu.

Lansarea în imobiliare

Traian Ianson s-a lansat în imobiliare în 2009 când a înfiinţat firma Carmen Floarea Construct, în care este unic asociat, înregistrând în 2011 o cifră de afaceri de 23.000 lei, iar pierderile 45.000 lei.

Din 2011 a luat fiinţă o altă firmă, Asmitel Construction în care Ianson este asociat împreună cu Horaţiu Cristian Filip. În 2012 şi 2013 o cifră de afaceri zero, iar în 2014 1.768 lei, iare pierderile de 30.000 lei. Societatea se judecă într-un dosar de faliment la Tribunalul Comercial Cluj.

 

Ce spune Poliţia Locală

Poliţia Locală arată că pentru construcţia de pe strada Fabricii 65-67 s-a emis o autorizaţie de construcţie, însă beneficiar fiind  S.C. Sturz Construct S.R.L, firmă care îi are ca administratori şi asociaţi pe Sturz Vasile şi Sturz Florin Samson. În iunie 2015 s-a emis s-a efectuat un control s-a găsit un panou de identificare din care rezulta că Floarea Ianson Traian este beneficarul lucrării şi nu S.C. Sturz Construct S.R.L. Deoarece nu a existat documentaţia tehnică autorizată şi actele de proprietate, s-a întocmit un proces verbal şi s-au oprit lucrările, însă Traian Ianson  nu s-a conformat şi a fost sancţionat:

”Pentru lucrările în curs de execuţie pe str. Fabricii nr. 65-67 s-a emis autorizaţia de construire nr. 1355/2012 – beneficiar S.C. Sturz Construct S.R.L, emisă pentru continuare şi finalizare lucrări autorizate cu AC 38/2009 – imobil birouri şi spaţii comerciale S+P+3E+E4 retras, cu modificarea soluţiei constructive-modificare acoperiş prin realizare şarpantă.

La controlul efectuat în cursul lunii iunie 2015 de către poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism şi Disciplina în Construcţii, în teren s-a regăsit un panou de identificare a investiţiei din care rezulta faptul că beneficiarul lucrării este Floarea Ianson Traian. Întrucât la punctul de lucru nu exista documentaţia tehnică autorizată şi actele de proprietate, nu a fost posibilă efectuarea controlului, astfel că s-a întocmit proces verbal, care s-a afişat, prin care s-a dispus oprirea imediată a lucrărilor şi prezentarea actelor amintite în termen de 24 de ore.

Deoarece beneficiarul nu s-a conformat măsurii dispuse, după expirarea termenului, s-a întocmit proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei în baza art. 26, alin. 1, lit.f din Legea nr. 50/1991-republicată, pentru neprezentarea documentelor solicitate”, declară Poliţia Locală.

Ianson nu s-a dat în laturi de la nimic şi nu şi-a oprit lucrarea nici după sancţiune, în consecinţă s-au sesizat organele de urmărire penală.

”Totodată s-a constatat că s-a continuat execuţia lucrărilor oprite prin procesul verbal de constatare nr. 130/2015, fapt pentru care s-a demarat procedura de sesizare a organelor de urmărire penală, conform art. 24 lit.b coroborat cu art. 27 din Legea nr. 50/1991-republicată.

Cu ocazia unui control efectuat în data de 27.10.2015 s-a constatat că autorizaţia de construire amintită a fost prelungită şi că nu se respectau prevederile documentaţiei autorizate, fapt pentru care s-a întocmit proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei conform art. 26 lit. b din Legea nr. 50/1991-republicată.

În aceste condiţii, până la data prezentei, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism şi Disciplina în Construcţii au acţionat în limita competenţelor ce le revin, luând toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare”, completează Poliţia Locală.


 

Am încercat să-l contactăm pe Traian Florea pentru a-i afla punctul de vedere, însă acesta are telefonul închis. De asemenea, am încercat să luăm legătura şi cu cei de la S.C. Sturz Construct S.R.L, însă în zadar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.