ONUC ( FLOAREA IANSON ) TRAIAN, un tânăr afacerist acuzat în mai multe rânduri de țepe imobiliare, a încercat să obținăp strămutarea dosarului în care este judecat la o altă instanță din afara Curții de Apel Cluj, însă magistrații i-au respins cererea.

”Respinge cererea de strămutare formulată de inculpatul ONUC ( FLOAREA IANSON ) TRAIAN privind dosarul penal nr.3263/211/2017/a1 al Judecătoriei Cluj Napoca. Obligă inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 27 martie 2018”, arată soluția pe scurt a instanței.

Traian Onuc (fost Floarea Ianson) este acuzat de peste 100 de persoane pentru înşelăciune, pe rolul instanţelor de judecată fiind două procese împotriva acestuia, unul în care este trimis în judecată, iar în altul este cercetat. După ce le-a vândut oamenilor iluzii cu zeci de mii de euro, Onuc construieşte încă un bloc ilegal, cu toate că se află sub control judiciar, fiindu-i interzis să construiască sau să vândă apartamente.

În 14 februarie 2018, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Inspecţie şi Control – Serviciul Control Urbanism şi Disciplina în Construcţii, Serviciul Control Protecţia Mediului, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj – Napoca – Secţia 6, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ştefan Cicio-Pop” şi inspectori din cadrul ITM Cluj au verificat şantierul de pe str. Miko Imre nr. 14,  unde s-a constatat continuarea lucrărilor de construire fără autorizaţie a unui imobil de locuinţe.

”Deşi în luna mai 2017, dl. Mureşan Horaţiu Sebastian – proprietarul terenului – a fost sancţionat pentru lucrări fără autorizaţie de construire cu amendă în valoare de 5000 lei şi s-a dispus oprirea lucrărilor, astăzi, pe şantier se aflau 5 angajaţi ai SC ECOMP SRL, societate care este executantul lucrării, (n.r. şi aparţine tatălui lui Onuc – Codrişor Floarea-Ianson), echipă care era coordonată de dl. Onuc Traian.

Precizăm că datorită faptului că nu s-a respectat măsura de oprire a lucrărilor, dispusă prin PVCC nr.0080408/05.10.2017,  pe numele Mureşan Horaţiu Sebastian a fost întocmit referatul de sesizare a organelor de urmărire penală la data de 11.01.2018.

Având în vedere constatările de pe şantier au fost luate următoarele măsuri:

– 1 proces verbal de constatare a contravenţiei în baza Legii 50/1991 republicată pentru lucrări efectuate fără autorizaţie de construire, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor,

– 4 procese verbale de constatare a contravenţiei în baza HCL 191/2009 privind neîntreţinerea curăţeniei în incinta şantierului, lipsa contractului de salubritate, lipsa împrejmuirii corespunzătoare, respectiv pentru lipsa rampei de spălare la ieşirea din şantier, în valoare de 5.500 lei,

– ITM – 1 proces verbal de constatare a contravenţiei în baza Legii 108/1999 republicată pentru lipsa masurilor privind protecţia muncii, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor”, arată reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

De asemenea, la faţa locului, cu ocazia acţiunii au fost identificate trei persoane interesate să achiziţioneze apartamente, în acest scop având inclusiv bani asupra lor.

 

 

Onuc, afaceri cu directorul adjunct al ADRNV

Autorizaţiile pentru blocurile construite de Traian Onuc s-au emis pe numele Sebastian Horaţiu Mureşan şi a soţiei acestuia, fostă consilieră locală PSD. Horaţiu Sebastian este şi proprietarul terenului pe care se construieşte noul bloc ilegal, iar în trecut a mai fost sancţionat pentru lucrările care s-au dovedit a fi ilegale, poliţia locală a întocmit şi o plângere penală împotriva acestuia. În ciuda acestor demersuri, lucrările au continuat.

Pentru construcţia de pe strada Miko Imre nr. 14, primăria a prelungit în 2013 autorizaţia de construire. Potrivit site-ului Primăriei, autorizaţia îi avea ca şi beneficiari pe lângă Sebastian Horaţiu Mureşan şi pe soţia acestuia, Angela Anca Mureşan şi Stefan şi Matilda Konya.Pe vremea aceea, în 2013, Angela Anca Mureşan, de profesie jurist, era consilier local şi preşedinte al organizaţiei de femei a PSD Cluj-Napoca, când preşedintele partidului social-democrat era Mircea Jorj. La sfârşitul anului 2013, Anca Mureşan şi-a dat demisia din Consiliul Local al Cluj-Napoca pentru postul de director adjunct al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) , al cărui director este orădeanul Marcel Ioan Boloş, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Trei ani mai târziu, Anca Mureşan a fost concediată de la ADRNV, iar în martie 2016 aceasta a dat în judecată Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Consiliul pentru Dezvoltare Regională (din cadrul ADRNV) contestând decizia de concediere. Dosarul a fost plimbat între instanţe, ajungând într-un final la Curtea de Apel Cluj. Magistraţii acestei instanţe au anulat în ianuarie 2018 decizia de concediere a fostului director adjunct al Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord Veste, Anca Angela Mureşan, din anul 2016 şi au dispus reîncadrarea sa, cu achitarea salariilor restante.

Pe vremea când era consilier local, Anca Mureşan deţinea şi funcţia de director la SC Napotransgrup SRL, dar a omis să treacă în declaraţia sa de avere veniturile de la această firmă. În prezent, firma este administrată de Rodica Doina Pop, o doamnă în vârstă de 73 de ani cu domiciliul în Turda. În această firmă, asociatul lui Mureşan era Călin Pescariu din Turda care în prezent lucrează ca şi inginer la ADR Nord Vest, la aceeaşi instituţie unde Anca Mureşan este director adjunct.

Sebastian Horaţiu Mureşan a mai deţinut în trecut o firmă, SC Napocamvam Impex SRL, împreună cu respectiva doamnă în vârstă de 73 de ani, însă firma este în prezent radiată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.