Într-un mesaj transmis autorităților locale pe platforma My Cluj, Laura Panait, locatară pe Calea Mănăștur nr. 10, semnalează o situație critică: infiltrații masive de apă în locuința de la parter, pe fondul lucrărilor de reabilitare a trotuarului din fața imobilului. „Din păcate revenim la dvs. cu o nouă sesizare privind infiltrarea apei atunci când plouă direct la noi în casă”, a transmis aceasta prin platforma Primăriei Cluj-Napoca.

Potrivit ei, în urmă cu doi ani, în timpul lucrărilor de refacere a trotuarului din zona Platinia, canalizarea din fața imobilului s-a înfundat, iar apa a pătruns în casă. Deși acel incident a fost închis ca sesizare, problema persistă din cauza unei execuții defectuoase: „Trotuarul nostru nu a fost executat corespunzător. Muncitorii au betonat la baza casei, însă folia de plastic de protecție au pus-o în adâncime mult prea mică (aprox. 50 cm), încât să nu protejeze fațada casei.”

Situația s-a agravat în luna mai a acestui an, când ploile torențiale au dus la infiltrarea apei direct prin peretele locuinței, afectând grav structura și sănătatea celor care locuiesc acolo. „La începutul lunii mai, a intrat mult mai agresiv apa dinspre stradă, fiind nevoiți să scoatem apa cu gălețile.”

Reclamanta a precizat că umezeala din casă a ajuns la cote alarmante: „Umezeala din casă este la cote alarmante, peste 80% și menționăm că nu putem trăi așa și nici nu știm cum va fi prognoza pentru această vară.” Locatarii au verificat toate sursele posibile de infiltrație, jgheaburi, instalații, canalizare și au chemat inclusiv o echipă de la Compania de Apă Someș, care a constatat că rețeaua de canalizare funcționează normal.

„Apa intră efectiv prin perete dinspre trotuar. Casa este deja în pantă și, în loc să se scurgă apa la vale, se adună la noi în casă.” De asemenea, reclamanta a atras atenția că fațada clădirii, refăcută înainte de lucrările de montare a dalelor, a început să se degradeze rapid: „Se vede cum urcă umezeala pe zid.”

Sesizarea se încheie cu un apel la empatie și intervenție imediată: „Așteptăm un semn cât de repede puteți, căci deja trăim cu apă în casă de câteva săptămâni. Mulțumim frumos și sănătate întregii echipe!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.